Három Nokiát is várunk a közeljövőben

Az 1.4-nél azért érdekesebb eszközökre is számíthatunk, a 6-os és a 7-es széria legújabb tagja pedig már egész biztosan 5G-s lesz.

Van okunk előre félni a Nokia 1.4-től, hiszen az előre kiszivárgott, kvázi teljes specifikáció alapján fájdalmas eszközre számíthatunk 1 GB RAM-mal és 1,3 GHz-es négymagos processzorral, ám úgy néz ki, hogy a februári premierje után izgalmasabb készülékek érkeznek. Az elsősorban a Nokia életével foglalkozó oldal által szerzett információk alapján a 6-os és a 7-es széria is frissül, és várhatóan mindkét eszköz 5G-s lesz (a 8.3 után értelemszerűen leszivárog ez a funkció kedvezőbb árszintekre), azt még nem lehet tudni, hogy 6.3 és 7.3 vagy egységesítve 6.4 és 7.4 lesz a nevezéktan.


[+]

Első negyedév vége, második negyedév eleje, amikorra várhatjuk a bejelentéseket, a 6-os szériába a legutóbbi hírek szerint a Qualcomm belépője, a Snapdragon 480 kerül, a 7-es viszont egy komolyabb szintre lép, és régebben bejelentett, de komolyabb teljesítményű Snapdragon 690-et kaphat. A 6-os széria 48 megapixeles főkameráját a Zeiss optika különböztetheti meg például az 5.4-től, de a kategóriatársaktól általánosságban is, a többi kamerája valószínűleg kevésbé lesz izgalmas, és állítólag a 7-es sem kap két érdemi látószögnél többet, hiszen a négyesfogatból 2-2 megapixelyni mélységérzékelés és makró is jut majd a felhasználóknak. Az 5-ös és a 8-as széria frissítése leghamarabb a második félévre várható, ám ahogy a Nokia tempóját ismerjük, csúszás mindenhol előfordulhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés