Hirdetés

5G-vel érkezik a Snapdragon 480

Elérhető árú készülékekbe kerül a friss Qualcomm rendszerchip, ám 2021-ben már ezekből sem maradhat ki az 5G-támogatás.

A Qualcomm 4-es rendszerchip-szériája most ért az 5G-érába, a frissen bejelentett Snapdragon 480 az első a sorban, ami már a legfrissebb adatkommunikációs képességekkel rendelkezik. A Snapdragon X51 modem segítségével a vonatkozó készülékek mmWave és Sub-6 GHz hálózatokra is csatlakozhatnak, de érdemes számításba venni a Wi-Fi 6 képességet is.


[+]

8 nanométeres gyártástechnológiájával sokat fejlődött az előző generációhoz képest, de a processzoros teljesítmény is nőtt, a fejlett Cortex-A76 és A56 tömbökből álló, nyolcmagos Kryo 460 CPU maximális órajele immár 2 GHz. A GPU az Adreno 619, a képfeldolgozásért a Spectra 345 felel (64 megapixeles fotó és 1080p-s, 60 fps sebességű videós képességgel). A Snapdragon 460-hoz képest állítólag az AI-feladatokban fog jelentősen komolyabbat mutatni az újdonság, 70%-os előrelépés várható a Hexagon 686 chipből eredően.


[+]

Full HD+ kijelzőket akár 120 Hz-es képfrissítéssel is támogat az újdonság, a gyorstölthetőség pedig a Qualcomm Quick Charge 4+-ban teljesedik ki. Középkategóriás mobilokban várhatjuk a chip megjelenését várhatóan már az első negyedévtől, külön előkerült a Vivo, a Nokia és a OnePlus neve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés