Három nap, és az alkalmazásoknak vége

Az utóbbi években nemcsak az okostelefonok, hanem az alkalmazások száma is rohamosan nőtt, hiszen hiába tud hardveresen sokat egy mobil, ha a képességeket nem tudja kihasználni a felhasználó. Szerencsére a Google, az Apple vagy éppen a Microsoft virtuális boltja is milliónyi lehetőséggel kecsegtet, nem véletlenül mondta anno az almás cég korábbi vezére, hogy "there's an app for that", vagyis kvázi mindenre van már app.


[+]

A Silicon Valley egyik elemzője szerint azonban a feltelepített programok a felhasználók 77 százalékánál maximum három napot élnek meg. Egy hónap után már a júzerek 90, másfél hónap után pedig a 95 százaléka száműzi a korábban feltelepített szoftvert. Andrew Chen közel 125 millió mobiltelefonnál vizsgálódott, ám felmérése kizárólag az Google Play Áruházból letöltött 10 ezer applikációra vonatkozik. Azok az appok, amik az előbb leírnál hosszabb ideig a készülékeken maradnak, azok a mindennapok során használt megoldások, amik nélkül "nem lehetne élni". A legtöbbször azokat törlik, amik folyamatos és felesleges értesítésekkel bombáznak, de azok sem maradnak sokáig életben, amik nem elég addiktívak.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: K&H mobilbank

    A K&H Bank megújította elektronikus fizetési megoldásait, amelyek egy része az Androidra és iOS-re elérhető mobilalkalmazásban manifesztálódik. Kipróbáltuk.

Előzmények

Hirdetés