Hirdetés

Hangszóróteszt: Memorex Clock Radio for iPhone

Ha azt mondom, hogy Memorex, olvasóink többségének valószínűleg az írható CD és DVD lemezek ugranak be, nem véletlenül: a cég korrekt árú és megbízható lemezeket gyárt. Portfoliójukat viszont nem csak ezek alkotják, erre pedig hamar rájöhetünk, ha felnézünk a cég holnapjára, ahol rengeteg féle és fajta eszközt találhatunk: hordozható zene és videólejátszók, televíziók, Blu-Ray lejátszók, karaoke mikrofonok, digitális képkeretek és közel egy tucat iPod dokkoló. Mi értelemszerűen utóbbiak közül tesztelünk most egyet, természetesen annak köszönhetően, hogy az iStyle hazánkban is forgalmazza.

A termék neve elég beszédes: Memorex Clock Radio for iPhone. Ebből elég sokat meg is tudhattunk, például azt, hogy egy ébresztővel és rádióval felvértezett, az iPhone-t is támogató hangszóróról van szó. A dobozt megnézve/kicsomagolva azt is könnyedén észrevehetjük, hogy a Memorexnél olyan dizájnerek dolgoznak, akik valóban konyítanak valamit a mesterségükhöz, az eddig nálam járt ébresztős kihangosítók közül biztos, hogy a Memorex modellje néz ki a legjobban. Visszafogott, a funkciót tökéletesen szemléltető, letisztult formavilág, hatalmas méretű gombok és egy méretes, fehér háttérvilágítással ellátott LCD-kijelző, mely nem grafikus, hanem olyan, mint például a számológépeké, szerintem rendkívül hangulatos és nem utolsó sorban jól használható. Óraként egészen biztos, hogy remekül megállja a helyét, bár ilyenkor nem árt, ha belerakunk két darab "AAA" elemet, azok nélkül ugyanis a cucc elfelejti a pontos időt, ha netán lecsapjuk az egyik biztosítékot vagy egy fél másodpercre elmegy az áram.

A kiegészítő alapvetően ugye egy zenelejátszó, mely három forrást használható: a dokkolóba becsúsztatott iPodot/iPhone-t, valamint az AM vagy FM-frekvenciás rádióadókat. A források között egy dedikált gombbal tudunk váltani, ébresztéskor pedig előre meg kell adnunk, hogy honnan szeretnénk hallani a zenét. A JBL On Time Micro-val ellentétben ez degubott állapotban nem cicereg, plusz a kijelző fényereje öt lépésben állítható, tehát zavart az alvásban. Az ébresztéshez egyébként két külön időpontot is megadhatunk, melyek közül mindkettőt vagy csak az egyiket is bekapcsolhatjuk; magán az időponton túl pedig azt is kiválaszthatjuk, hogy a csengés minden nap, a munkanapokon vagy csak a hétvégéken éljen. Kellemes funkció, hogy a "szundi" idejét is mi adjuk meg, 10/15/20/30/45 és 60 perces időközök állnak rendelkezésre, a lista második felét választók viszont komolyan elgondolkodhatnak, hogy miért csak ilyen lassan tudnak felkelni. További kellemes extra funkció a hangszínszabályzó, mely négy előre definiált sémát vonultat fel.

A funkionalitás és a küllem tehát kiváló, a hangminőség viszont az a rész, ahol egyértelműen meg tudjuk mondani, hogy ez egy olcsóbb eszköz, mint az iStyle-tól eddig hozzánk érkezett kiegészítők. Egyszerűen gyengébben szól, ez nem az audiofileket célozza meg, tehát ez nem feltétlenül gond. Picit "rádiós" a hangja, engem legalábbis nagymamáim rádióira emlékeztetett, melyek permanensen szóltak a konyhában - a Memorex kiegészítője ezeknél azért nyilván jobb, de mivel a funckió alapvetően ugyanaz, nagy különbségek nincsenek. Anyu főzés közben imádni fogja, apu felébred az iPodján/iPhone-jánlévő zenére, ezekre tökéletesen jó a készülék; az iPhone pedig nem elírás, az eszköz dobozán szerepel a Works with iPhone felirat is. Meg persze a termék nevében is benne van, úgyhogy aki most meglepődött, az nem olvas elég alaposan. A teljesség kedvéért íme a támogatott iPodok listája: iPod Touch, iPod nano (4-1. generáció), iPod Classic, iPod video (5. generáció), iPod (4. generáció), iPod mini. A kész tényeket elmondva még megjegyezném, hogy a hangszóró hátulján található egy 3,5 milliméteres jack csatlakozó is, tehát elvileg bármilyen zenelejátszót ráköthetünk, de csak akkor, ha külön vásárolunk egy ezt lehetővé tevő kábelt, ilyet ugyanis nem kapunk a Memorex kiegészítőjéhez. Egy pofás kis infrás távirányítót viszont igen.

Apró fenntartással fogadtam, de összességében nekem nagyon tetszett a Memorex Clock Radio for iPhone. Bruttó 30 000 forintos végfelhasználói árával egyike a piacon lévő legolcsóbb iPod/iPhone dokkolós kihangosítóknak, amiért stílusos kinézetet, átlagos hangminőséget, látványos órát, FM-rádiót, ébresztőt kapunk. Engem tehát elsősorban a külseje fogott meg, az iStyle új üzletében érdemes lehet megnézni!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés