Hamarosan bemutatkozik a Google Pixel 5a

A 6-os széria ősszel várható, előtte viszont befut a régóta várt, középkategóriás modell.

Hirdetés

A legfrissebb információk alapján augusztus 26-án mutatkozik be a Google Pixel 5a, amiről első körben azt lehetett hallani, hogy egyáltalán nem is készül, a Google ezt cáfolta és "valamikor az idén"-re ígérte a készüléket, amit iparági források korábban június 11-re tippeltek. Mostanra elég nyilvánvaló, hogy ez nem jött be, de a Front Page Technek még lehet igaza az augusztus végi dátummal, illetve a specifikáció is előkerült valahonnan.


[+]

A kijelzőméretet és az akkumulátorkapacitást figyelembe véve elég biztosak lehetünk benne, hogy az 5a meg sem közelíti majd a rendkívül kompakt elődmodellt, de még az 5G-s Pixel 4a-nál is jelentősen nagyobb lehet a 6,4 hüvelykes panelből és a 4650 mAh-s telepből kiindulva. A lapkakészletet viszont a 4a 5G-től kölcsönzi (Snapdragon 765G) 6 GB rendszermemória mellett. A kijelző esélyesen 90 Hz-es képfrissítésre is képes lesz, vezetékmentes töltésre nem érdemes számítani, jack csatlakozóra viszont igen, a kamerarendszert pedig a Pixel 5-ből emelik át.


[+]

Viszont egyelőre úgy tűnik, az IP67-es védettségű, Jobbára Fekete (Mostly Black) színben várható készülék kizárólag Japánban és az Egyesült Államokban kerül piacra. Ezt maga a Google mondta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés