MWC 2019: Gyúrni lehet a kiállítás legbrutálisabb mobiljával

És még csak noccstól vagy kameraluktól sem kell tartani. Úgy gyűlt a szakma az Energizer Power Max P18K Pop köré, mintha az iPhone-t jelentették volna be

Nem tudom, hogy mi volt az elképzelés, amikor az Avenir Telecom bejelentette a megdöbbentően kinéző Power Max P18K Popot, aztán elhozott az MWC-re egyetlen működőképes darabot (talán mert az is megtöltötte az utazótáskát, vagy csak egy van belőle). Mindenesetre úgy kellett várakozni az Energizer apró standjánál, hogy egyáltalán kézbe lehessen venni, mintha az ember kaját rendelt volna a város másik végéből.

Nem renderkép vagy alkotói fantázia, tényleg így néz ki a Power Max P18K Pop
Nem renderkép vagy alkotói fantázia, tényleg így néz ki a Power Max P18K Pop a vékonyka Galaxy Note 9 mellett [+]

Mondjon bárki bármit: van valami egyedi abban, ahogy a következő tulajdonságokat az Avenir a minimalizmus jegyében lehozta. A nehezen megjegyezhető nevű cucc háromszor olyan vastag, mint bármelyik mai okostelefon (a termékoldal 18 milliméterét nehéz elhinni, elhallgatott tömege meg lehet vagy fél kiló), hiszen 6000 mAh-s telep van benne - konkrétan három darab, azaz összesen 18000 mAh-nyi nafra áll rendelkezésre.

Állítólag mindössze 18 milliméter vastag, de többnek tűnik
Állítólag mindössze 18 milliméter vastag, de többnek tűnik [+]

Mégsem veszik horrorisztikus kávák körbe a 6,2"-es 1080 x 2280 pixeles IPS panelt, sőt: csupa kijelző az előlap, még szenzorsziget sincs rajta. Szelfikamera sem: a 16 + 2 megapixeles modul a szemre és fogásra is döbbenetesen vastag házból emelkedik ki motorikusan, meglehetősen fürgén, és hátulról nézve néha úgy tűnhet, nem bújt ki teljesen, pedig csak roppant vastag kivitel miatt takarásban van.

A Power Max P18K Pop olyan vastag, hogy hátulról alig látszik a kiugró kamera
A Power Max P18K Pop olyan vastag, hogy hátulról alig látszik a kiugró kamera [+]

Tény és való, hogy a P18K Pop más, mint bármi, amivel az MWC számos csarnokában az elmúlt napokban összefutottunk, nem véletlenül vonzotta az újságíró és YouTuber tömegeket. A 153 x 74,8 milliméteres cucc oldalról akár hordozható mobiltöltőnek is tűnhet, és tulajdonképpen az is: boldogan megosztja több napra való naftáját más eszközzel, USB-C portján keresztül.

Itt épp Tech2 Laci szuggerálja a front kamerákat
Itt épp Tech2 Laci szuggerálja a front kamerákat [+]

Annyira brutális a fémváza, hogy a SIM-tálca, a gombok vagy épp az oldalsó ujjlenyomat-olvasó konkrétan megmosolyogtatóan apró. A nyolcmagos Helio P70 középkategóriás hardveres felszereltséget jelent, a 6 GB RAM és a 128 GB-os tároló pedig kellő mennyiséget a kényelmes rendszerműködéshez.

Így nézve nem is tűnik olyan batár nagynak
Így nézve nem is tűnik olyan batár nagynak [+]

A 18000 mAh négy nap folyamatos zenehallgatást, két nap megállás nélküli videózást és másfél hónapos készenlétet ígér, persze várhatóan ez lesz az a telefon, amit majd mindenki kölcsönkér sajátja töltésére. Az viszont jogosan felmerülő kérdés, hogy ha a Power Max P18K Pop ennyire batár nagy lett, vajon a jack csatlakozónak tényleg nem jutott 3,5 milliméternyi hely? Mert egyébként nincs rajta.


[+]

Hátra viszont odafért három kamera 16 + 5 + 2 megapixeles elosztásban, és tulajdonképpen a monstrumra úgy is lehet tekinteni, mint egy hordozható akkumulátorra, kijelzővel és öt kamerával. A Power Max P18K Pop Android 9 Pie-t futtat és várhatóan júniustól lesz elérhető Európában, egyelőre ismeretlen áron.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés