Gyorsan terjed az iOS 5.1

Hirdetés

David Smith, az Audiobooks univerzális alkalmazás fejlesztője által készített letöltési statisztikák tanúsága szerint alig két héttel az iOS 5.1 premierjét követően a felhasználók 61 százaléka már az Apple operációs rendszerének legújabb változatát használja. A fejlesztői statisztika mindenképp figyelmet érdemel, hiszen az alkalmazás ingyenes és fizetős változatát hetente több mint százezren töltik le. A kimutatás szerint a felhasználók 18 százaléka iOS 5, 19 százaléka pedig iOS 4 operációs rendszert használ, melyek közül az előbbi csoport még nem frissített, az utóbbi pedig valószínűleg régebbi készüléket használ, melyre nem telepíthető a rendszer frissebb változata. Az iOS platform legfrissebb kiadására történő gyors átállás hátterében valószínűleg az OTA (Over The Air – éteren át) frissítés bevezetése lehet, mely révén számítógéphez való csatlakoztatás nélkül, közvetlenül a készülékeken is elvégezhetővé vált a rendszerfrissítés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • iOS 6 – ég veled Google Maps?

    A jövő hónapban bejelentésre kerülő iOS 6-ban várhatóan már az Apple saját térképszoftvere teljesít majd szolgálatot.

Előzmények

  • Elérhető az iOS 5.1

    Apróbb javításokat, átdolgozott iPad kamera kezelőfelületet és japán nyelvű hangvezérlést tartogat az Apple új mobil operációs rendszere.

  • iOS 5.1 – gyorsabb kamera eléréssel

    Az iOS 5.1 átdolgozott képernyőzár-feloldásával gyorsabban elkészíthető lesz az első fotó, valamint a Siri személyi asszisztens is új nyelvvel gazdagodik.

Hirdetés