Gyártásban az iPhone 13-ba kerülő 5 nm-es chip

A legfrissebb hírek szerint a TSMC megkezdte a sorozatgyártást, és bár a gyártástechnológia modernsége abszolút versenyképes, az Apple már tovább is lát.

A TSMC állítólag megkezdte az Apple A15-ös chipek sorozatgyártását, amik vélhetően a szeptemberben bemutatkozó iPhone 13-as széria SoC-i lesznek. Ez azt jelenti, hogy a teljes iparágat sújtó chiphiány, illetve a COVID-19 áldatlan hatásai ellenére az Apple pontosan, különösebb csúszások nélkül ki tudja majd adni az új szériáját, ami az idei sztenderdeknek megfelelő, 5 nm-es csíkszélességen készül, akárcsak a jelenlegi generációt hajtó A14.

Simán elnyeli a Minit az iPhone 12 Pro Max
Minden bizonnyal idén is megmardnak a generáción belüli szélsőséges méretezések. A képen az iPhone 12 Mini és 12 Pro Max [+]

Aki tehát 4 nm-es fejlesztésre számított, annak szinte biztosan várnia kell 2022-ig, viszont az újdonságok valószínűleg nemcsak hardverben, de kamerában és kijelzőben is tudnak majd újat mutatni az eddig futó iPhone-okhoz képest. Várhatóan idén még megmarad a mini-széria egy 5,4 hüvelykes kijelzőjű taggal, lesz továbbá normál, 6,1 hüvelykes méretben sima 13 és 13 Pro, illetve 6,7 hüvelykes lehet a 13 Pro Max.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés