Gamer rendszerchippel jön a MediaTek

A Helio G90-et jó eséllyel a P90 alapjaira építik, viszont hogy pontosan miket változtatnak, azt még nem lehet tudni.

A gamer, vagy legalábbis annak kikiáltott és marketingelt mobilok egyre nagyobb jelenléttel bírnak a piacon, és miután a Qualcomm bemutatta a Snapdragon 855+-t, ami a hamarosan bemutatkozó ROG 2-vel jöhet először, a MediaTek is úgy érezte, jelt kell adnia a fejlesztéseiről. Elárulták, hogy készülnek saját, játékos rendszerchippel, ami Helio G90 névre fog hallgatni, és bizonyos források már azt is rebesgetik, hogy a jelenleg is piacon lévő Helio P90 felpörgetett variánsa lehet.


[+]

Elképzelhető, hogy a két darab Cortex-A75 mag maximális órajelén húznak, lehet, hogy a PowerVR GM9446 felső határait is elkezdik keresni, és az sem kizárt, hogy a Huawei-féle GPU Turbóhoz hasonló megoldást vetnek be szoftveresen, az viszont szinte biztos, hogy ezekkel a változtatásokkal sem fog benchmark-csúcsokat dönteni a MediaTek, továbbra is inkább a kedvezőbb árú mobilok közt lehet jó alternatíva egy efféle hardverrel felszerelt eszköz.

Azóta történt

Előzmények

  • Középkategóriában erősít a MediaTek

    A Helio P65 két erős mag mellé hat takarékosat társít, és 48 megapixeles kamerákat is gond nélkül kezel.

  • Megérkezett a MediaTek Helio P90

    A MediaTek ismét kezet fogott a mesterséges intelligenciával, legfrissebb SoC-je is az AI-ra fekteti a hangsúlyt, 2019 első hónapjaitól már piacon lévő termékben is szerepelhet.

Hirdetés