Galaxy blog: Új eszközzel bővült a Galaxy paletta.

Bár a Galaxy széria tagjai között mostanáig kizárólag androidos készülékeket találtunk, a Galaxy Muse bemutatásával változott a helyzet. A dél-koreai gyártó nemrég egy újabb eszközt mutatott be, amely bár név alapján a Galaxy családba tartozik, viszonylag távol áll az eddigi modellektől.

Egy aprócska zenelejátszóról van szó, mely külsőleg nagyban emlékeztet a Galaxy S III, Note II és S III Mini készülékekre. Ez az anyaghasználatnak, a lekerekített formatervnek és a színnek köszönhető, a Galaxy Muse kizárólag zafírkék köntösben lesz kapható. Az eszköz előlapján öt gombocska (számváltó, hangerőszabályzó, valamint a lejátszást megállító és újraindító billentyű) és egy állapotjelző LED kapott helyet, a hátlapon a ki- és bekapcsoló gomb, a billentyűzár, a véletlenszerű mód és a SoundAlive vezérlője található.

Adatszinkronizálásra a 3,5 milliméteres kimenet használható, a készülék egy speciális tartozékkábel segítségével csatlakoztatható az USB-porttal rendelkező számítógépekhez és microUSB-aljzattal megáldott telefonokhoz. Utóbbi nem elírás, a Muse egy speciális alkalmazással párosítható a Galaxy S II, SIII, S II Skyrocket, Galaxy Note és Note II készülékekhez, a művelet után az említett telefonokról is másolhatunk zenéket a 4 GB kapacitású háttértárra.

A dobozban az említett kábelek mellett egy EHS61 típusú sztereó fülhallgató is helyet kapott. A SoundAlive hangzásjavító technológiával felvértezett Galaxy Muse már több országból előrendelhető a hivatalos oldalon, az ára 50 dollár, azaz körülbelül 11 ezer forint.

Előzmények