Galaxy blog: Rivaldafényben a Note 10.1

A tavalyi IFA kiállításon bemutatták a Galaxy Note névre hallgató masinát, a telefon-táblagép hibrid pedig óriási siker lett, világszerte több milliót adtak el az 5,3 hüvelykes kijelzővel szerelt gépből. A nagy kereslet láttán egyértelmű volt, hogy lesz folytatása a dolognak, a pletykák szerint az utódot is az IFA rendezvényen mutatják majd be.

Bár a Note II-t egyelőre még köd övezi, a Barcelonában bemutatott, nagyobb képernyővel szerelt variáns végleges specifikációiról nemrég lehullt a lepel. Anno mi is beszámoltunk a 10,1 hüvelykes képátlójú panellel szerelt masináról, ám úgy tűnik, a mérnökök visszaültek a tervezőasztalhoz, a hardver ugyanis jócskán erősebb lett. A borítás alatt egy Exynos lapkakészlet duruzsol, melyben egy négy magos, magonként 1,4 GHz-es processzort és 2 GB RAM-ot tartalmaz, azaz igen komoly fejlődésen ment át az amúgy sem gyenge elődhöz képest.

A kijelző felbontása továbbra is 1280 x 800 képpontos, és az elődnél megszokott módon a Note 10.1 mellé is jár egy kapacitív toll, mellyel jegyzeteket és rajzokat készíthetünk. A belső háttértár mérete kiviteltől függően 16, 32 vagy 64 GB lehet, ezt microSD-kártyával lehet tovább bővíteni. Természetesen a Note-ban megszokott jegyzetelőszolgáltatások az újdonságokon is elérhetőek lesznek, a lista pedig további, az S-Penre épülő szolgáltatásokkal bővül majd.

Azóta történt

Előzmények