Galaxy blog: Galaxy Note 10.1 hivatalos bemutató

A Samsung a tegnapi nap folyamán hivatalosan is lerántotta a leplet a Galaxy Note sorozat legújabb tagjáról. A barcelonai Mobile World Congress rendezvényen már február végén is láthattuk a 10,1 hüvelykes masinát, ám azóta egy komoly ráncfelvarráson esett át a gép.

Mint azt a neve is mutatja, a táblagép 10,1 hüvelykes kijelzővel érkezik, melynek felbontása 1280 x 800 képpontos. A technológiát tekintve egy TFT-LCD panellel van dolgunk, a megjelenített színárnyalatok száma eléri a 16 milliót, az érintéseket természetesen kapacitív módon érzékeli. Az előző Note-hoz hasonlóan a Galaxy Note 10.1 is rendelkezik egy kapacitív tollal, ám újdonság, hogy a technológia immár a nyomás erejét is képes érzékelni, ennek megfelelően eltérő viselkedés érhető el.

A hardvert tekintve is történt előrelépés a barcelonai változathoz képest. A borítás alatt egy Exynos lapkakészlet duruzsol, melyben egy négymagos, magonként 1,4 GHz órajelű processzor található 2 GB RAM, egy WiFi-modul, egy Bluetooth-chip és egy aGPS-egység társaságában. A háttértár kapacitása kiviteltől függően 16 vagy 32 GB lehet, ám ezt microSD-kártyával lehet tovább bővíteni. A készüléken az Android rendszer 4.0-s verziója fut, némi TouchWizzel megbolondítva, a dél-koreai gyártó természetesen jó pár extra szoftverrel dobta fel a gépet. Ilyen például az Adobe Photoshop Touch, amely a híres képszerkesztő androidos verzióját takarja.

Az árat tekintve egyelőre csak az egyesült államokbeli piacról van információnk. A 16 GB belső háttértárral szerelt kivitel 499 amerikai dollárba (körülbelül 113 ezer magyar forint) kerül, a 32 GB kapacitású modell 549 dollárt (nagyjából 125 ezer forintot jelent) kóstál. Remélhetőleg hamarosan mi is rátenyerelhetünk az eszközre,

Azóta történt

Előzmények