Tovább rakoncátlankodnak a csere előtt álló Note7-ek

Üdvözölendő, hogy a Samsung hamar reagált a néhány Galaxy Note7-et érintő, súlyos akkumulátorproblémára, az érintett helyeken leállította az értékesítést és bevezette a csereprogramot, addig pedig nem javasolja a phablet használatát. Ám ez sem akadályozta meg egy újabb, számukra kellemetlen incidens bekövetkezését. Egy Nathan Dornacher nevű floridai Note7 tulajdonos 4 napja használta a mutatós mobilt, és elmondása szerint nem volt tisztában a visszahívással. A férfi a Jeepjében töltötte az eszközt, amíg családjával bevonult a házukba. Pár perc múlva arra lett figyelmes az ablakon kitekintve, hogy a négykerekű lángokban áll. Mint mindig, a komolyabb nyomozás elvégzéséig nem lehet egzakt módon kijelenteni, hogy a Note7 áll a tűz hátterében, ám az amerikai médiát és a világsajtót bejárt újabb hír így is, úgy is károkat okozott a koreaiak hírnevének.

Jó volt a Note7 szakmai fogadtatása, ám hamar rosszra fordult az egyébként remek phablet szerencséje
Jó volt a Note7 szakmai fogadtatása, ám hamar rosszra fordult az egyébként remek phablet szerencséje [+]

Az Amerikai szövetségi repülési igazgatóság, az FAA is figyelemmel követi az eseményeket, és nem javasolja a Note7 felvitelét a repülőgépekre, ezzel egy időben pedig három Ausztrál légitársaság, a Qantas, a Jetstar és a Virgin Australia kifejezetten megtiltotta, hogy a phabletet töltsék vagy bekapcsolják az utastérben, a nyilvánvaló biztonsági kockázatok miatt. Ausztráliában egyébként állítólag egy hotelszobában kapott lángra egy Note7, 1400 helyi dollárban mérhető kárt okozva. Bár a következő napokban megkezdődhet a potenciális veszélyes Note7-ek cseréje biztonságosra (nálunk szeptember 19-től), a Samsung hírnevén esett csorba az elemzők szerint rányomja majd a bélyegét a gyártó gazdasági mutatóira. A Samsung Magyarország egyébként azt javasolja a Note7 itthoni tulajdonosainak, hogy bár a hiba valószínűsége rendkívül kicsi, a tulajdonosok ne kockáztassanak, a 19-ei csereprogram startjáig egyébként más Samsung eszközre is le lehet váltani a problémás phabletet.

Azóta történt

Előzmények

  • A Note7 hazai cseréjének részletei

    A Samsung igyekszik gyorsan lezavarni a hibás akkumulátorokban potenciálisan érintett Galaxy Note7 phabletek cserjét, következzenek a részletek.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés