Galaxy blog: Minialkalmazások

Az android rendszer egyik védjegye, hogy a főképernyő oldalait szabadon telepakolhatjuk minialkalmazásokkal, ikonokkal és mappákkal. A Galaxy S II-n sincs ez másként, a most bevezetett TouchWiz 4.0 névre hallgató felhasználói felület megjelenése ráadásul rengeteg saját tervezésű minialkalmazás bevezetését vonta maga után. Az oldalak 4x4 téglalapra vannak osztva, ezekbe pakolhatjuk a programokat, amelyek legtöbbjét szabadon át lehet méretezni.

Természetesen az alap androidos widgetek, mint a Google keresés, a Tippek, a Digitális képkeret, a Latitude, a Market, a Voice search, a Youtube és a Rate places mind megtalálhatóak a TouchWiz 4.0-ban. Az Energiatakarékosság viszont megújult, az eddigi mezőket további beállításokkal egészítették ki, így egy vízszintesen lapozható minialkalmazást kapunk, amelyen öt opció kapott helyet. Kapunk egy átméretezhető Accuweather időjárás-jelentőt, amely a dimenziók változtatásakor eltérő adatokat jelenít meg. A Barátaim éppen most nevű minialkalmazással a kedvenc kontaktjainkat pakolhatjuk a főképernyőre, a könyvjelzővel pedig weboldalakat tűzhetünk ki. A Yahoo! Finance tőzsdeinformációval tud szolgálni, Hírek és időjárás a nevének megfelelő adatokat jeleníti meg, hasonlóan a napi tájékoztatóhoz, a Program monitor pedig a futó alkalmazásokat listázza ki, amelyeket természetesen be is zárhatunk.

A szervezőfunkciók is saját minialkalmazásokat kaptak. Kipakolhatunk egy naplót (Days), amelyben a bejegyzésekhez fényképet és tartózkodási helyet is rendelhetünk, utóbbi GPS alapján megy. A jegyzettömb, mint a neve is mutatja, rövid szöveges jegyzetek megjelenítésére használható. Három naptár alapú widget is belekerült a rendszerbe, a bejegyzéseket böngészhetjük napi- és havi bontásban, valamint a mai napra vonatkozó teendőket is megjeleníthetjük. Utóbbi valószínűleg hibásan lett megírva, ugyanis a görgetése kimondottan akadozik, a többi naptár alapú szoftver pedig hibátlanul teszi a dolgát.

A végére maradtak az órák: összesen hét típusból választhatunk, a kínálat igen széles, mindenki megtalálhatja benne a kedvére valót. A legtöbb változat (classic clock, simple clock, unique clock és modern clock) a képernyő negyedét foglalja el, a maradék (analog dual clock, digital dual clock és digital clock) pedig a kijelző felét kebelezi be.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények