Galaxy blog: Íriszfelismerős tabletről hullott le a lepel

A Digital India kezdeményezésén belül fontos szerepet játszik az egyre több kormányzati szervben, intézményben és szolgáltatásban használatos Aadhaar-adatbázis, amelyet a Unique Identification Authority of India (UIDAI) hozott létre az egyszerűbb és gyorsabb ügyfél-regisztráció és -azonosítás érdekében. A Samsung most kifejezetten ezzel a rendszerrel kompatibilis táblagépről rántotta le a leplet, melynek a hátlapján dupla íriszfelismerő kamera segít a papíralapú ügyfél-azonosítás hosszadalmas folyamatát pár másodpercre redukálni.

A dupla íriszfelismerő rendszer felgyorsíthatja az ügyfél-azonosítást a világ második legnépesebb országában
A dupla íriszfelismerő rendszer felgyorsíthatja az ügyfél-azonosítást a világ második legnépesebb országában [+]

A biztonságos adatvédelem és gyors azonosítás mellett a Samsung kompatibilis SDK-kat is közzétett a kapcsolódó digitális szolgáltatások kiterjesztésére, így a koreaiak reményei szerint az 1,3 milliárdos ázsiai ország fizetési és egészségügyi szolgáltatásainál is bevethető lesz a gyors ügyfélfelismerés. Mobilos oldalról nem egy erőgépről van szó: az Android 5.0-s Tab Iris héthüvelykes, 600 x 1024 pixeles megjelenítőt, négymagos rendszerchipet, 1,5 gigabájt RAM-ot, 8 gigabájtos belső tárolót, 5 megapixeles hátlapi kamerát, az említett íriszfelismerő rendszert és 3600 milliamperórás telepet kapott. A 193,4 x 116,4 x 9,7 milliméteres eszköz 327 grammot nyom, 3600 milliamperórás telep látja el energiával és legfeljebb 200 gigabájtos microSD kártyát fogad be. SIM kártyával 2G és 3G adatkapcsolat is elérhető. A táblagép ára 57 ezer forintnak megfelelő indiai rúpia.

Azóta történt

Előzmények

  • Indiában tesztelik a Galaxy A4-et?

    A Samsung A-sorozatának újabb tagja érkezhet, legalábbis egy import dokumentum erről árulkodik. A felszereltségről egyelőre keveset tudunk.