Hirdetés

Fotókon az A8X chipset

Hirdetés

Ugyan az iPad Air 2 bejelentésére még csütörtök estig várni kell, a szóbeszédek alapján már szinte biztosra vehető az Apple A8X chipset debütálása. A pletykákat ráadásul egy fotó is erősíti, melyen az almás vállalat legújabb SoC-je látható. Az alaplapon egyébként több más komponens is fellelhető, a hozzáértőbbek az audiochipre és az ujjlenyomat-olvasóval ellátott Touch ID gombra lehetnek még figyelmesek a képen.

Képen látható az Apple A8X rendszerchip

Az A8X várhatóan – az A5X-hez és az A6X-hez hasonlóan – grafikai téren hoz majd előrelépést az sima változathoz képest. A következő generációs iPad egyébként kijelzőfelbontás terén is fejlődhet, az iOS 8.1 Bétában ugyanis olyan nyomokat találtak, mely egy még élesebb megjelenítőre enged következtetni, lehet, hogy a tabletek esetén is bevezeti az Apple a Retina HD kifejezést. Az iPad Air 2 egyébként a hírek szerint 2 gigabájt RAM-mal érkezik, belső tárhely terén pedig megszűnik a 16 gigabájtos változat, és csak 32, 64, 128 gigabájtos adattárolóval lesz megvásárolható.

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

  A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

 • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

  Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

 • iOS 8 rendszerbemutató

  Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

 • Apple iPad Air - szállj fel magasra

  Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

Hirdetés