Fillérekért hazavihető a CMF Phone 1

Nem kell 70 ezer forintot sem otthagyni az 5G-s telefonért bevezető áron.

Olyan hosszú előzetes kampányt folytatott a Nothing a CMF Phone 1 startját előkészítve, hogy kis túlzással a média jóindulatára és szorgalmára bízta az érdeklődés felkorbácsolását. Mondjuk, olyan remek telefonok után, mint a Nothing Phone (2a), sokan a közösségi médiás bejegyzések alapján is lélegzetvisszafojtva várták a CMF almárka első készülékét, amely tényleg nagyon olcsón érkezett meg, ha ezúttal nincs elírás a magyar termékoldalon (sikerült a fizetőkapuig eljutni, tehát megrendelhető ennyiért). Lássuk a bevezető árakat, ingyenes házhoz szállítással:


[+]

  • CMF Phone 1 8/128 GB: 68 099 forint
  • CMF Phone 1 8/256 GB: 90 999 forint


[+]

Figyelembe véve, hogy nyitóáron ennyiért megvan a roppant versenyképes, 4 nm-es Dimensity 7300 5G chip, a WiFi 6 modem, illetve a 6,67"-es, 2000 nites és 120 Hz-es HDR10+ AMOLED panel, valószínűleg a készlet bősége és nem az érdeklődők száma határolja majd be az eladásokat. A fekete 8/128 GB-os változat kiszállítása július 12-én, a fekete és világoszöld 8/256 GB-osé pedig július 23-án indul. Jelenleg a narancssárga változathoz nincs dátum hozzárendelve és kosárba sem lehet helyezni.


[+]

A belsőségek ezzel nem értek véget: megvan az 5000 mAh-s telep, amit 33 watton lehet tölteni vezetékmentes opció és a dobozban mellékelt adapter nélkül – a pakkban csak leírás, SIM tű és kábel van, illetve a telefonra előzetesen felragasztott fólia. A telefon 164 x 77 x 8 milliméteres és 197 grammot nyom, az ujjlenyomat-olvasót pedig a képernyőbe építette.


[+]

USB-C porton a fordított töltés egyébként működik, méghozzá 5 watton és a microSD bővítés sem maradt ki a nanoSIM tálcán. Nagyobb érvágás az NFC hiánya, ha pontos a helyi specifikáció. Az előlapra 16 megapixeles, kellemesen apró szelfilyuk került, míg a hátlapra 50 megapixeles főegység (f/1,8, PDAF), illetve 2 megapixeles mélységérzékelő. A videofelvételi limit 4K 30 fpssel.


[+]

Mégsem a puszta adatokon, hanem a külsőn van a hangsúly, és itt nem csak a karakteres hátlapról van szó, amely nem próbálja a konkurenciát imitálni. A hátlap pár csavar kilazításával könnyen lecserélhető a 12 ezer forintért rendelhető narancssárga, kék vagy zöld burkolatra, és a sima plasztik mellett létezik vegán bőr változat is. Viszont úgy tűnik, az akkumulátort nem lehet csak úgy, egy mozdulattal kipattintani, ahogy cseretelepet sem listáz a márka.


[+]

Ehelyett támaszték/állvány vásárolható 8 500 forint, míg a kártyatartót és a csuklóakasztót a hazai termékoldal nem tünteti fel, de másutt beszerezhető. Az IP52 alapon por- és limitáltan cseppálló CMF Phone 1 Android 14-et és Nothing OS 2.6-ot futtat, két főverzió frissítést, illetve háromévnyi biztonsági hibajavítást ígérve, ami nem különösebben hosszú, ám 100 ezer forint alatt speciel még jónak is mondható. A fenti ár pedig egyenesen kiválónak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés