Felfüggeszti a HTC az értékpapír-kereskedelmet

A tajvani HTC holnaptól felfüggeszti az értékpapír kereskedelmet egy jelentős információ közkése érdekében – olvasható a The Guardian tech rovatában. A spekuláció már korábban megkezdődött, hogy a Google állhat a háttérben, amely szívesen beépítené a gyártó kutatás-fejlesztési és mobilrészlegét saját, kissé szétszórt portfóliójába, az értékes szabadalmakról nem is beszélve, ám ezt egyelőre egyik fél sem erősítette meg kerek-perec. A China Times úgy tudja, nagy a sürgés-forgás a HTC egyik székházában, ahol sajtótájékoztatóra készülhetnek elő, és a portál szerint két napon belül bejelenthetik a megegyezést.


Az U11 a HTC jelenlegi csúcsajánlata – remélhetőleg lesz következő [+]

Jó kérdés, hogy a HTC márka vagy legalábbis az U-széria és például a BoomSound brand megmarad-e, avagy a Google be kívánja olvasztani a részlegeket és a megoldásokat saját projektjeibe, mindenesetre a motorolás időszaknál mostanában nagyobb hangsúlyt fektet a keresőóriás a hardverekre, emellett kapóra jöhet a legendás márka sokéves tapasztalata. Az előző generációs Pixel telefonokat egyébként a tajvaniak gyártották a Google-nek, és a két új Pixel közül a kisebbik is az ő gyártósoraikról gördülhet le – a bemutatóra október 4-én kerül sor. Ugyanakkor a szakma friss HTC márkás mobilokat is vár, mindjárt hármat, úgyhogy kíváncsian várjuk a fejleményeket, addig pedig javasoljuk U11 tesztünket olvasgatásra.

Azóta történt

  • Megegyezett a HTC és a Google

    A keresőóriás ugyan nem vásárolja fel a tajvaniak mobilrészlegét, a megegyezés keretében számos szakemberhez és a szellemi tulajdon java részéhez hozzájut.

Előzmények

Hirdetés