2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Februárban, ujjlenyomat-olvasó nélkül debütál Amerikában az Xperia Z5

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: TechTimes

Az Egyesült Államokban több hónap késéssel, és meglepő módon a bekapcsoló gombba épített biometrikus szenzor nélkül érkezik a Sony Xperia Z5 és Z5 Compact.

Hirdetés

Bár a tengerentúli, regionális hírek kevésbé a mi asztalunk, az elmúlt napokban nem kis port kavart a hír, miszerint az Amerikai Egyesült Államokba hivatalosan csak 2016. február 7-én érkező Sony csúcskészülék (Xperia Z5) és kisöccse (Xperia Z5 Compact) nem viszi magával az ujjlenyomat-olvasót, amit a gyártó az oldalsó bekapcsoló billentyűbe épített, és ami szerintünk pont kézre, vagyis ujjra esik, és a friss Xperiák egyik legjobb tulajdonsága.

Minden a szokásos helyén - a nagy felbontású kamera a bal felső sarokban pihen
A bekapcsoló gomb marad a helyén, ujjlenyomatot Amerikában viszont nem fog olvasni [+]

A hírt a Sony megerősítette, igaz, a biometrikus azonosító hiányát nem indokolta meg, csak annyit közölt, hogy üzleti okokból hozták meg ezt a népszerűtlen döntést, ami elég furcsa, hiszen Európában például a biztonság és az ujjlenyomat-olvasó is a marketingstratégia részét képezi. Az Xperia Z5 Premium a fenti két készülék helyi sikerének függvényében bukkanhat fel az USA-ban, hivatalos formában. A Z5-öt 600 dollárért (kb. 175 ezer forint), a Z5 Compactot pedig 500 dollárért (145 ezer forint) fogják árulni kártyafüggetlenül.

Előzmények

 • Sony Xperia Z5 Premium Dual - pixelmánia

  A Sony a világon elsőként kínál 4K felbontású mobilkijelzőt a csúcsmodell Z5 Premium jelzésű kivitelében. Tesztünkben megnéztük ezt és a többi különbséget a normál változathoz képest.

 • Sony Xperia Z5 - nem gyűjti, olvassa az ujjlenyomatot

  Nulláról újratervezett Xperia helyett fontos és üdvözölendő friss tulajdonságokkal érkezett meg a Sony legújabb 5,2 hüvelykes versenyzője, amely mutatósabb, mint valaha.

 • Sony Xperia Z5 Compact - tökéletes kispajtás?

  A japán gyártó két generáció után újabb kompakt méretű (és nevű) telefont dobott piacra, mely nem csak bivalyerős, hanem jó a kamerája, az üzemideje, és cserébe még drága is.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.