Facebistro - kicsit geek, nagyon pizzás

(x) A Mobilarena olvasói már ismerhetik a Facebistro nevű helyet (amely idén márciusban nyílt meg a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában), hiszen itt volt a Galaxy S III olvasói bemutatója. A név nem véletlen, a tulajdonosok (akik maguk állnak a pult mögött és szolgálják ki a vendégeket) tudatosan olyan köntösbe szerették volna burkolni a megjelenést, amely sok ponton utal az internet és a közösségi oldalak világára. Ez nem csak a hely nevében, hanem a belső kialakításban és az étlapról is visszaköszön, ráadásul folyamatosan újabb és újabb apró ötletekkel válik a Facebistro olyanná, amilyenné megálmodták.

A hangulatos, dohányzásmentes belső tér két részre oszlik, a közöttük található klasszikus bárpultnál éppúgy lehet limonádét szürcsölgetni, mint néhány feles után lezseren könyökölni és tartani a fejünket, hogy le ne essen. Az étlapon a pizzák jelzik a fő csapásirányt, ám igencsak kedveltek a vendégek körében a konyha lepényei, amelyek nem csak kedvező áruk miatt lehetnek sokak kedvencei, hanem a különböző ízesítések miatt is. Ha valaki csak az ital mellé falatozna, akkor sokféle kiegészítő rágcsálnivalót is talál, a hely egyik specialitása a pizzapogácsa, amelyet - mint egyébként mindent - helyben és frissen készítenek.

Ez egy saláta pizzakenyérrel; tényleg így néz ki
Ez egy saláta pizzakenyérrel; tényleg így néz ki

A Facebistro meglepő módon fent van a Facebookon, van ingyenes és stabil WiFi, aki pedig a foursquare-en becsekkol, igen kedvezményes áron vásárolhat magának egy limonádét. A tulajdonosok a Prohardver és a Mobilarena olvasói számára ráadásul most apró kedvességgel készülnek: aki 2012. szeptember 25. és október 25. között betér, fogyaszt egy ételt (egészen pontosan 32 centiméteres pizzát, salátát vagy pizzapogácsát) és jelzi, hogy rajtunk keresztül kapott hírt a Facebistróról (azaz bemondja, hogy "Mobilarena" vagy "Prohardver"), ingyenes falmatricát kap (melynek mérete kb. 11 x 13 centiméter). A kínálatban van Mobilarena és Prohardver logó, sematikus iPhone vagy iPod rajz, valamint színes Android figura is; a tetoválás falra, autóra is felmegy, vízálló és bármikor nyom nélkül eltávolítható. Nekünk is van pár a szerkesztőségben, valahogy így néz ki:

Ilyen faltetoválást kaphatnak a Mobilarena/Prohardver olvasók
Ilyen faltetoválást kaphatnak a Mobilarena/Prohardver olvasók

A különféle ábrák természetesen a helyszínen meg is tekinthetők rendeltetési helyükön, azaz a falakon, így aztán mindenki kiválaszthatja a neki tetsző mintát. Az akcióban nincs limit, a faltetoválásokat az ételek után adják, azaz a nagyétkűek többet is hazavihetnek egy este. A Facebistroban egyébként a későbbiekben is lesznek apróbb, olvasói rendezvények, reméljük, hogy sokan már régi ismerősként köszöntik majd a pult mögött álló, fiatalos tulajdonosi gárdát és ugyanolyan törzsvendégek lesznek, mint Bocha, akinek nevét kis réztábla őrzi a hátsó rész egyik bársonyfotelén...

Az érdeklődők ide kattintva megnézhetnek egy képgalériát a helyről. Minden hétköznap és szombaton 17:00-kor nyitnak és éjjel zárnak be.

Előzmények