Érkezik az androidos Google Pixel tablet?

Ma mutatja be új Nexus eszközeit a Google, alighanem a Huawei Nexus 6P-t és az LG Nexus 5S-t, és olvasóink már kívülről fújhatják (az egyelőre pletykaszinten lévő) paramétereket. Az AndroidPolice ugyanakkor úgy tudja, hogy nem csak okostelefonokkal készül a Google, amelynek egyébként többek között vannak tévéokosítói és olcsó Chrome OS-t futtató netbookjai. És akkor ott van a Chromebook Pixel, amely 2013-ban startolt el csúcskategóriás x86-os hardverrel, hogy demonstrálja: a Chrome OS komoly feladatokra és komoly lóerő kihajtására is felkészült. A legújabb Pixel eszköz mégis egy Androidos kütyü lehet, méghozzá egy billentyűzetes dokkolós, 6.0 Marshmallow-t futtató táblagép 10,2 hüvelykes képátlóval és 500 nites megjelenítővel.

Villámgyors ám nem hibátlan táblagép a Google Nexus 9
A Nexus 9-hez billentyűzet is megvásárolható volt, mégsem vált a netbookokat kiváltó, népszerű mini munkaeszközzé [+]

Az AndroidPolice 10-ből 8 pontra értékeli forrása szavahihetőségét, amely megosztotta a publikációval, hogy a 308 ppi-s képpontsűrűségű (azaz QHD-s kijelzővel felszerelt) masina az NVIDIA roppant erős mobil SoC-jével, az X1-gyel lesz felszerelve, amelyhez a 256 magos Maxwell IGP tartozik. A rendszermemória mérete 3 gigabájt lehet, méghozzá az LPDDR4 variánsból. Billentyűzetből egyébként állítólag kétfélét lehet majd dokkolni: az egyik alumíniumból, a másik bőrből készülhet, már ami a külső borítást illeti, ezeket külön lehet majd megvásárolni. Maga a Pixel tablet is fémházba bújhat, az USB Type-C port pedig szinte garantált, már ha a belsős információk hitelesek. A Pixel laptop színes ledes sora is visszatérhet. Az AndroidPolice ugyanakkor lehűtötte a kedélyeket: információik szerint ugyanis nem ma rántja le a Google a leplet az új, Nexus előtagot elhagyó referencia táblagépről, hanem valamikor novemberben, talán ezzel is utalva arra, hogy más célcsoportot céloznak meg a masinával.

Azóta történt

  • Körvonalazódik a Pixel tablet

    Biztonsági játék a kijelzővel, Wi-Fi 6 támogatás és 128 vagy 256 GB tárhely, régi Pixel mobilból érkező kamerával.

Előzmények

  • Android L Developer Preview bemutató

    A megjelenés óta nyüstöljük az új Android előzetes verzióját, mely az egyik legnagyobb frissítés lesz a platform eddigi életében.

  • Android 4.2 bemutató

    Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

Hirdetés