Érkezik a Gear VR kontroller?

Hirdetés

Bár hivatalosan a Samsung még nem ismerte el az érkezését, a sok-sok kéminformáció és képanyag kiszivárgása után a gyártó oldalán felbukkant Gear Fit 2 (RM-R360) aktivitásmérő használati útmutatója, a termék tehát bizonyosan létezik. Az 1,84 hüvelykes, ívelt AMOLED megjelenítővel felszerelt kütyü a Samsung új bioprocesszorával, GPS modullal, pulzusszámmérővel és egy sor egyéb szenzorral készül bemutatkozni.


[+]

Az útmutatóban fellelhető ábrák jól mutatják, hogy az aktivitáskövetőt az érintőpanellel és a két, jobb oldalon elhelyezett gombbal lehet majd kezelni (felül: vissza, alul: kezdőképernyő). A készüléket a hátlap tetején kell csatlakoztatni a vezetékmentes töltőbölcsőhöz, a pulzusszámmérő (és az esetleges többi szenzor) pedig kicsit lejjebb pillantható meg. A Gear Fit 2 a leírás tanúsága szerint IP68-as por- és vízálló védelemmel rendelkezik.

Egy másik forrástól egy Gear VR-hoz kapcsolódó kiegészítőről érkeztek képek. A Samsung állítólag kifejezetten ehhez a virtuális valóság eszközhöz fejlesztett kontrollert kíván piacra dobni, természetesen az Oculusszal összefogva, hiszen a Gear VR is közös gyermekük.

A kontroller egy sor, a konzolokból megszokott gombot tartalmaz, illetve valamekkora akkumulátort, ugyanis a képek alapján vezetékmentesen működik. A kiegészítő és a Gear VR (pontosabban a benne lévő telefon) Bluetoothon tartja a kapcsolatot. Egy másik kép tanúsága szerint a kontroller tárolását huszárvágással oldotta meg a Samsung: a telefon helyére pattintható a játék végeztével. A megjelenésről és az árakról egyelőre nem tudni bővebb információkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés