2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tudástár rovat

Érkezik a Bluetooth 4.1

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Übergizmo

Stabilabb adatátvitelre és az 4G LTE adatátviteli technológiákkal való hatékonyabb együttműködésre fókuszál a Bluetooth SIG.

Hirdetés

A WiFi Direct elterjedésével a körülményes párosítást és viszonylag lassú átvitelt biztosító Bluetooth kissé háttérbe szorult, ám a Nokia által egy évtizede bemutatott alacsony energiaigényű Wibree technológia integrálása óta ismét előtérbe került. A Bluetooth LE (Low Energy) segítségével a kevés adatot forgalmazó (egészségügyi) szenzorok és beviteli eszközök egyetlen gombelemről is évekig üzemelhetnek, de az okosórák működési ideje is jelentősen megnövelhető. A frissen bemutatott Bluetooth 4.1 szabvány új szolgáltatások helyett az adatátvitel stabilizálására fókuszál, melynek egyik fontos alappillére a közel azonos frekvenciatartományban üzemelő 4G LTE modemekkel való kommunikáció, mely segítségével az interferencia jelentősen csökkenthető. A Bluetooth SIG szerint az új megoldás a kapcsolat stabilitása és az adatátviteli sebesség terén is komoly előrelépést ígér, melyből rövidesen a felhasználók is profitálhatnak.

Hirdetés

Azóta történt

  • BTphone D1 - fülbemászó telefon

    Egy olyan Bluetooth fülhallgató érkezett a szerkesztőségünkbe, amely apró mérete ellenére külön telefonként is használható, más kérdés, hogy mennyire.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.