Eltérő dizájnnal mutatkozott be a Nova 6 SE

A Nova 6-os széria egy kisebb, jól megkülönböztethető, felső középkategóriás modellel is képviselteti magát.

Nem csak a Huawei Nova 6 és Nova 6 5G mutatkozott be, de egy felső középkategóriás modell is a Nova 6 SE személyében, ami nem csak specifikációban, de dizájnban is eltér a két, felső kategóriás szettel szerelt készüléktől. A legszembeötlőbb különbség a négyzetes hátlapi kameraelrendezés, ami leginkább az iPhone 11 megoldására emlékeztet. A panelen szimmetrikusan rendezve négy kamera található, míg a LED segédfény a panel alatt ücsörög némi felirat társaságában.

A főkamera egy 48 megapixeles, f/1,8-as egység, amit egy 8 megapixeles ultraszéles szenzor, egy 2 megapixeles makrókamera és egy 2 megapixeles mélységélesség szenzor egészít ki. Ugyanaz a koncepció, mint a Nova 5T és a Honor 20 esetében, csak szerényebb felbontású ultraszéles optikával; stabilizálás ezúttal sincs, a kétszeres zoom pedig digitális. A kijelző bal felső sarkába egy 16 megapixeles, fix fókuszos egységet lyukaszottak.

A 7 nanométeres Kirin 810-es szettet 8 GB rendszermemória és 128 GB belső tárhely egészíti ki, utóbbit a Huawei Nano Memory kártyájával 256 GB-ig lehet húzni. Az SoC egyébként két 2,27 GHz-es Cortex-A76 és hat 1,88 GHz-es Cortex-A55 processzormaggal dolgozik Mali-G52MP6 grafikus gyorsítóval és Da Vinci architektúrára épülő NPU-val.


[+]

A 159,2 x 76,3 x 8,7 milliméteres üveg házban egy 4200 mAh-s, 40 wattos gyorstöltéssel kompatibilis akkumulátor kapott helyet, illetve egy 6,4 hüvelykes, FHD+ (1080 x 2310) felbontású IPS panel. Az ujjlenyomat-olvasó a jobb élen helyezkedik el és bekapcsológombként is funkcionál. Alul nem csak Type-C portot találunk, de nem maradt le a 3,5 milliméteres jack csatlakozó sem, a Google szolgáltatáscsomagja és az NFC viszont a veszteséglistára került.


[+]

Az Android 10-re épülő EMUI 10-zel bemutatott készülék december 18-tól rendelhető elő Kínában gyönygház, fekete és zöld színekben, az értékesítés pedig december 25-én kezdődik 2199 jüanos áron, ami körülbelül 93 ezer forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Experience: Bemutatkozik a Huawei Mobile Services

    A sencseni gyártó saját mobilszolgáltatásaiban és alkalmazásparkjában látja a jövőt, amivel az Apple és a Google kihívója lehet.

Hirdetés