Elszámolta magát a GFX Bench

Nem az első eset lenne, hogy a GFX Bench belezavarodik a képátlókba és képpontokba, így sajnos a G8541 modellszámű eszköz megjelenítőjéről sem tudunk meg érdemben semmit, pedig érdekes lenne. A feltehetően Sony Xperia X Ultráról, vagy XZ1 Ultráról ugyanis már előkerült egy hatásos renderkép, ahol 6,45 hüvelykes panelhez 21:9-es képarányt vizionáltak az alkotók. Az ultraszélesvásznú megoldás egyelőre csak a MobileXpose szerint esélyes, a feltételezett hardver viszont nem egyezik a teljesítményteszt által regisztrált adatokkal.

A nyolcmagos, maximum 2,4 GHz-es Qualcomm lapkakészlet Adreno 540-es GPU-val egyértelműen inkább Snapdragon 835-nek tűnik, mint a korábban szóba került, felső-középkategóriás Snapdragon 660-nak, míg a 4 GB operatív memória stimmelhet is. A belső tárhely viszont szintén prémium szegmenst sejtet a maga 128 gigabájtjával. A kamerák azonban majdnem passzolnak, itt most 18 megapixeles főkamera és 12 megapixeles szelfimodul látszik a 19/13 megapixeles kiosztás helyett.

A kijelző pedig még rejtélyesebb, mert az egyértelmű, hogy a 6,2 hüvelykre jutó 1080 x 1920 nem ultraszélesvászon és közel sem 4K, a 12,3 hüvelykhez társított 3840 x 2160 viszont nagyon is UHD, csak a méret tűnik kissé túlzónak. Noha, nem kizárt egy csúcstablet sem, mert miért ne. Ha nem tévedésről van szó, akkor viszont a FHD kissé szerénynek érződik a 6,2-es képátlóhoz. Az Android 8.0-s rendszer viszont abszolút reálisnak tűnik egy később bemutatásra kerülő, felső kategóriás hardverrel ellátott eszköz esetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés