CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal

A Huawei még tavaly mutatta be csúcsphabletjét, a Mate 8-at, melyről többet itt a CES kiállításon árultak el, nem utolsósorban pedig most lehetett először kézbe venni a masinát. A csúcsfelszereltség egyértelmű: A 157,1 x 80,6 x 7,9 milliméteres és 185 grammos eszköz előlapján egy 6 hüvelykes, Full HD felbontású IPS-NEO LCD kijelző terpeszkedik, a burkolat alatt pedig az a nyolcmagos processzorral ellátott Kirin 950 chipset dübörög, amire nagyon sokan vártak. Az Android 6.0 operációs rendszer és az EMIU 4.0 felület kiváló sebességgel fut, egyedül a kamera nyílik meg "hidegen" viszonylag lassan.

A 3 GB RAM és a 32 GB-os adattároló is teljesen elfogadható, ám létezik 64 GB-os tárolóegységgel és 4 GB RAM-mal szerelt változat is. Van FM rádió, NFC, Bluetooth 4.2, ac-s WiFi, GPS, infra, a töltés viszont még mindig microUSB 2.0-n keresztül történik, a Huawei tehát még nem lép a Type-C csatlakozó felé. A 4000 mAh kapacitású akkumulátor már a második feltöltés után is jól bírja, pedig kell még pár alkalom, hogy teljesen beálljon. A két napos üzemidő mindenképpen garantált, a még az átlagosnál kicsit keményebb használat esetén is, persze mint minden okostelefon, játékkal ezt is le lehet hamar meríteni.

A hátlapon egy f/2.0 rekeszértékű, OIS-es kamera található, ami az eddigi kattintgatásokból kiindulva úgy tűnik, egész jó fotókat készít. Jó a vonalélesség, a dinamikatartomány pedig HDR nélküli is megfelelő. Éjjel és felhős időben sem romlik jelentős a minőség, a részletek megmaradnak. Természetesen lesz teszt is róla, amiben részletesebb elemzéssel szolgálunk.ú majd.

Utazásunkat az LG támogatta

Azóta történt

Előzmények

  • CES 2016 előzetes

    Csapatunk idén is ellátogat a CES-re, hogy első kézből adjunk hírt az újdonságokról. Összegyűjtöttük, hogy mi is várható idén.

Hirdetés