“Egy termék több, mint a verziószám”

Mondta Carl Pei, amikor rákérdeztek, mikor várható az Android 13-as a Nothing Phone (1)-re.

Hirdetés

Három év Android-frissítést ígért a Nothing Phone (1) bemutatásakor a cég a telefonra, kéthavi biztonsági frissítésekkel négy évig. Egyelőre több OTA meg is érkezett a Phone (1)-re, amik javítottak kijelző hibát, frissítették a kameraszoftvert, az Android 13-ról viszont jelenleg semmi hír, hogy mikor is startol az új, mindent megváltoztatóként beharangozott mobilra. A stabil rendszer pedig már elérhető a Pixelekre, az Oppo, a Xiaomi és a OnePlus is bétatesztel a 13-as verzióval, ahogy a Samsung, a Vivo és az iQOO is.

Az ígéretek.
Az ígéretek. [+]

Twitteren kérdeztek rá Carl Peinél a dologra, hogy a Nothing miért nem adott ki legalább egy hivatalos közleményt arról, miként képzeli el az Android 13-as frissítési menetrendet, hisz a cégnek egy telefonja van, így valljuk be, nem sokat kell gondolkodniuk azon, melyik modellel kezdjék majd az update-et. Pei válasza szerint nem kellene ezen aggódnia a felhasználóknak, mert “Egy termék több, mint a specifikációi, jellemzői, és verziószámai”.

Pei kijelentése egyrészről igaz, másrészről a szoftveres támogatás egyre fontosabb tényezője egy-egy okostelefonnak, attól a márkától pedig, amely a “tökéletesített Android-élmény” szavakkal hirdeti készülékét nem lenne ördögtől való egy előre látható támogatási menetrend. Főleg úgy, hogy Pei korábban az Apple-t emlegette, mint versenytársat. A 9to5Google megjegyzi, ehhez képest a telefon bemutatása óta sem sikerült javítani a Nothing Phone (1) automatikus elforgatást érzékelő hibáját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés