Android 13-as bétát sejtet Carl Pei a Phone (1)-re

Egyelőre csak egy Twitteren megosztott képpel, amin látható, hogy Nothing OS 1.5.0-öt futtat egy készülék.

Hirdetés

Általunk szeptemberben lett tesztelve és bemutatva a Nothing első telefonja, a Phone (1), mely Android 12-vel került piacra. Ezzel nem is lett volna gond, az első vásárlók közül viszont többen felháborodtak rajta, amikor kiderült, a gyártó csak 2023-ra tervezi kidobni az Android 13-as frissítést. Egyrészt azért, mert kizárólag egy mobilra kell a rendszert optimalizálnia a Nothing fejlesztőcsapatának, másrészt azért, mert a Nothing OS alig valamiben tér el a Google által biztosított alapoktól, ilyen eltérés például a Glyph interfész, a fülhallgatók kezelőfelületének vagy a Tesla autók kezelőjének az integrációja.


[+]

A vállalat alapítója, Carl Pei most a Twitteren osztott meg egy fotót, mely egy már Android 13-as alapokra építkező Nothing OS 1.5.0 verziószámú rendszert futtató készülék beállításai között készült. A felhasználók által feltett kérdésekre, hogy lesz-e bétaprogram, Pei annyit reagált, hamarosan érkezik, de konkrétumokat nem mondott egyelőre.

Sok szövegelés helyett csak ezt a képet osztotta meg Pei a Twitteren az Android 13 kapcsán.
Sok szövegelés helyett csak ezt a képet osztotta meg Pei a Twitteren az Android 13 kapcsán. (forrás: Twitter) [+]

Bár Pei szerint egy termék több, mint egy rendszerverzió, vagy pusztán a specifikáció, az Android 13 sok olyan hasznos újítást tartalmaz, mely a Nothing Phone (1)-nek is javára válhat, például a kevesebb RAM-ot igénylő háttérfolyamatokkal. Biztos dátumot továbbra sem tudni, béta talán még idén, főverzió-frissítés már biztosan csak 2023-ban érkezik a Nothing Phone (1)-re.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés