700 nit az ígért 1200 helyett

A Nothing Phone (1) kijelzőjének valós fénysűrűsége messze elmarad a reklámozottól, reagált a cég, hogy miért van így.

Bemutatásakor és marketingkampányában is 1200 nites csúcs fényességet ígért a Nothing első telefonjuk, a Phone (1) kijelzője kapcsán. A valóságban azonban a maximum, amit a panelből ki lehet hozni a telefonnal, az 700 nit, mivel egy szoftveres korlátozással a cég visszafogja az egyébként 1200 nites maximumra valóban képes hardvert. Ez a német ComputerBase tesztjei során derült ki, amire reagálva a Nothing először lecserélte a német weboldalukon szereplő 1200 nites információt 700-ra, majd kiadott egy közleményt.

500 nites átlagos fényerő, 1200 nites csúcs fényerő - hirdeti a Nothing weboldala a technikai paraméterek között.
500 nites átlagos fényesség, 1200 nites csúcs fényesség - hirdeti a Nothing weboldala a technikai paraméterek között. (forrás: Nothing) [+]

A cég magyarázata szerint bár a kijelző panel maximum fényereje tényleg 1200 nit, melegedési problémák elkerülése, tartósabb akkumulátoros üzemidő elérése és a kiegyensúlyozottabb felhasználói élmény érdekében döntöttek úgy, hogy 700 nitre teszik szoftveresen a felső korlátot. A Nothing várja a felhasználói visszajelzését, melyekből kiderül, van-e igény arra, hogy egy frissítéssel megemeljék a szoftveres korlátot. A nyilatkozat alapján egyébként a cég szerint semmi probléma nem volt azzal, ahogy hirdették a maximum fényerőt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés