Ebben a hónapban elstartolhat az Android Nougat

Látva az Android főverziók, kiváltképp a 6.0 lassú elterjedését, a Google idén úgy döntött: már tavasszal közzéteszi a fejlesztés alatt álló, következő főverzió fejlesztői változatait, ezzel segítve a fejlesztőket és gyártópartnereket, hogy hamarabb elkészüljenek kapcsolódó szoftvereikkel. A premierre eddig a szokásos, őszi időszakban számított a szakma, amikor a HTC Nexus mobilok mellett akár egy Google márkás telefon is elstartolhat. Even Blass azonban úgy tudja, hogy a keresőóriás meg sem várja ezen ketyerék bemutatását, és még ebben a hónapban zöld utat ad a 7.0 Nougatnak.

Google Nexus 5
Az LG Nexus 5 Android 4.4-gyel startolt el és az 5.0-s és 6.0-s frissítést még megkapta, a 7.0-ról viszont lemaradhat. [+]

Üröm az örömben, hogy bár az augusztus 5-ei, Android biztonsági frissítőcsomaggal megtámogatott update várhatóan egy rakás Nexus készülékre elérhető lesz, az LG Nexus 5 nem lesz közöttük, ugyanis az már kimarad a Google aktuális és jövőbeni frissítési ciklusaiból, és így a hivatalos nugátos támogatásról is. Az androidos kommunát persze nem kell félteni: alighanem hamar összedobják a nem hivatalos 7.0-s csomagot, amit nyilván saját felelősségre szabad csak kipróbálni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés