Durva strapamobilt dobott piacra a Kyocera Mobile

Nálunk ugyan szinte biztosan nem lesz elérhető, de ilyen is van a világon és nem is hangzik rosszul.

Hirdetés

Kyocera DuraXV Extreme nevű készüléket a Verizon kínálatában lehet beszerezni az Egyesül Államokban. Minden létező strapabírósági szabvánnyal rendelkezik, ütésálló, megvan a Military Standard 810G legtöbb próbatétele, az IP68 és egy Class I. Division 2 minősítést is fel tud mutatni veszélyes környezetben való használathoz mindaddig, amíg az a környezet nem áll lángokban, mert nem tűzálló.

Mindeközben hagyományos kagyló formátumú, nyomógombos, de még így is jutott bele 2 GB rendszermemória, egy négymagos, maximum 1,2 GHz-es processzor (a tavalyi Snapdragon 215), 16 GB bővíthető belső tárhely és opcionálisan egy 5 megapixeles, autofókusszal szerelt kamera. Nincsenek illúzióink a kamera képességeit illetően, de 5 MP mégiscsak biztatóbb, mint a sokéves átlag, ráadásul enélkül is lehet választani az eszközt.

A 110,8 x 56,4 x 27,3 milliméteres, ultrabiztosított készülékházban két kijelző dolgozik, ami belül egy 2,6 hüvelykes, 240 x 320 pixel felbontású TFT panelt jelent, kívül pedig egy 1,08 hüvelykes monokróm egységet. A WiFi 802.11a/b/g/n/r/k szabványon működik, elérhető a hálózaton a Push to Talk Plus, a HotSpotra pedig 10 eszköz csatlakozhat. A majdnem 20 dekás (193 gr) eszközbe egy 1770 mAh-s cserélhető akkumulátort pakoltak, amivel elvileg 9 és fél órát lehet csacsogni.

Van Cat.4-es LTE, 4.2-es Bluetooth (EDR, LE), a rendszer pedig valami AOSP alapú saját holmi. Nem hagyták ki a sztereó hangszórókat és a jack csatlakozót sem, a Push to Talk+ és az SOS funkciók pedig dedikált hardveres gombot kapott. A Kyocera DuraXV Extreme nem olcsó, de a saját kategóriájában elég meggyőző specifikációt tud felmutatni 240 dollárért, ami körülbelül 80 ezer forint. (Amúgy a kamera nélküli változat is ennyibe kerül.)

Azóta történt

Hirdetés