Hirdetés

djuice blog: Mire elég 100 MB?

A djuice szolgáltatásai kapcsán talán az internetcsomagok a leginkább megosztók. Ha a cég ülgyfelei közül valaki mobiltelefonról szeretne netezni, akkor gyakorlatilag csak és kizárólag a havonta 500 forintba kerülő, előfizetésesek számára pedig ingyenesen is elérhető, 100 MB-os csomagot választhatja, plusz van egy 200 MB-os e-mail csomagjuk is (Mobile mail plus, egy külön bejegyzésben lesz majd róla szó), ugyanennyi pénzért. Elég sok olvasónk fel is tette a kérdést a fórumban: mire elég 100 MB? Ennek járunk most utána.

Elég?
Mire elég?

A hatásvadászat kedvéért eleinte Frei Tamás módjára fogunk dobálózni a számokkal. 100 MB annyi, mint 102 400 kB, azaz 200 darab Mobilarena főoldali betöltés (feltéve, hogy nem Opera Minit használunk és a képek nincsenek cache-elve), 300 perc Skype beszélgetés vagy 14 óra és 17 perc World of Warcraft játék. Ezek azonban mind elvont dolgok, beszéljünk inkább arról, hogy a gyakorlatban mire elég ez az adatmennyiség, ha mobiltelefonról használjuk. Szerencsére képben vagyok a dologban, mert nekem is ekkora adatcsomag van a privát kártyámon, amiket a tesztkészülékekbe is rakok. Az ugye tiszta sor, hogy gyakorlatilag mindegyik telefonon beállítom az e-mail klienst, tehát a leveleim (napi 20-40 darab) szépen jönnek le, miközben az arra képes mobilok a Facebookomat is frissítik. Ezen kívül a tesztfotók miatt mindig betöltöm a Mobilarena főoldalát, plusz más "tesztoldalakat" is szóktam próbálgatni, természetesen. Google Maps-en meg szoktam nézni, hogy hol vagyok (főleg, mikor eltévedek biciklivel), ezen kívül pedig néha netezek is, rendszerint menetrendekre és programokra szorítkozik a dolog, sok információ, kevés adatforgalom. Még soha nem fordult elő, hogy átléptem volna a korlátot, de ami azt illeti, a közelében sem voltam. Magyarán 100 MB sok dologra elegendő, de masszív YouTube nézegetésre semmiképp nem.

A djuice-nál a 100 MB-os csomagot kártyások és előfizetésesek is 500 forintért vehetik meg egy hónapra, de az előfizetésesek ingyenes csomagként is választhatják maguknak (egyet ugyanis lehet az 500 forintos csomagok körül). Fontos tudni, hogy egy hónapban csak egyszer lehet megrendelni a dolgot, ha túllépjük a 100 MB-ot, akkor elég húzós áron, megabájtonként 32 forintért netezhetünk tovább. Szerencsére figyelmeztető üzenetet kapunk a limit átlépése előtt és után is (80, illetve 100 megabájtnál, késleltetés nélkül, tehát egyből jön az SMS, ami nagyon fontos), maga a csomag pedig minden hónapban újra megújul, egészen addig, amíg manuálisan le nem mondjuk. Erre sem árt odafigyelni.

Bocha

Azóta történt

Előzmények