Dizájn díjat kapott a Wiwe

Hirdetés

Tavaly decemberben teszteltük a magyar fejlesztésű, saját mobilalkalmazással rendelkező, ultramobil EKG készüléket és már akkor is hangsúlyoztuk, hogy mellesleg nagyon jól néz ki. A Magyar Formatervezési Tanács által alapított Magyar Formatervezési Díj szakmai zsűrije szerint is. Az egri Sanatmetal Kft. diagnosztikai divíziójának Wiwe mobil EKG szívdiagnosztikai eszköze bizonyult a legmenőbbnek a Termék kategóriában.


[+]

A Wiwe díjnyertes formatervét Iglói-Nagy Péter és Nagy Ádám követte el. A tervezéskor az elsődleges szempont a végtelenül egyszerű kezelhetőség és a feltűnésmentesség volt, ami nekünk, már csak így logikai alapon is, érdekes kihívásnak tűnik. Hogy, valami olyasmit tervezzenek, ami azon kívül, hogy funkcionális, szinte észrevehetetlen. Szerintünk is, jól sikerült.

A Wiwe szívdiagnosztikai eszközt többek között a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán, 35 kardiológiai szakambulancián használják Magyarországon, illetve Európában is számos kardiológiai szakrendelésen. A készülék 88 ezer forintért vásárolható meg az iCenter üzletekben, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és egy csomó gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletben. Itthon annyira nem releváns, csak érdekességképpen említjük meg, Portugáliában például a Vodafone, Görögországban pedig a Telekom is forgalmazza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés