Egy rakás Wiwe-ot vett a Magyar Labdarúgó Szövetség

A Szövetség életmentő készülékek beszerzéséről döntött, defibrillátorok mellett ultramobil EKG készülékeket is vásároltak.

A magyar fejlesztésű ultramobil EKG nyilván nem helyettesíti a több elvezetéssel dolgozó diagnosztikai eszközöket vagy a rendszeres orvosi ellenőrzéseket, de a rendszeres mérések olyan tényezőkre hívhatják fel a figyelmet, amelyeket random mintavétellel nagyon kis valószínűséggel detektálhatóak. A megelőzés szempontjából ennek óriási jelentősége van. Mint a Schön Klinik Neustadt in Holstein kardiológiai osztályának tesztjéből kiderült, a Wiwe a legjobb ár/érték arányú készülék a részt vevő eszközök között.

A Wiwe fejlesztői hatalmas előrelépésként értékelik, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség defibrillátorok mellett 450 darab Wiwe-ot is vásárolt, ami "kiemelkedő és példaértékű lépés a magyar sportélet egészségszűrésének digitalizációjában." Meg nyilván a megelőzésben. A 35 évnél fiatalabb sportolók hirtelen halálának előfordulása az azonos életkorú egészséges nem sportolókéhoz képest közel háromszoros, ezen belül a férfi/nő arány 10:1.

A labdarúgásban a leggyakoribb a hirtelen szívhalál előfordulása, az erre utaló jeleket pedig a Wiwe kellő hatékonysággal monitorozza és ismeri fel. A 450 Wiwe-ból 50 darabot az MLSZ Központ, 20-20 darabot az MLSZ Megyei Igazgatóságai kapnak meg. A készülékek a Központ, illetve a Megyei Igazgatóságok által szervezett eseményeken lesznek prevenciós célból felhasználva.

Azóta történt

  • Komoly frissítést kapott a Wiwe

    Az ultramobil elektrokardiogram jelentős szoftveres fejlesztést kapott, a távfelügyeletet lehetővé tévő frissítéssel már elérhető lesz az automatikus adattovábbítás.

  • Új funkcióval bővül a Wiwe tudása

    Az új funkciót biztosító frissítés már elérhető, így a Wiwe mostantól a szívfrekvencia-variabilitást is mér.

Előzmények

Hirdetés