Digitális origami

A Samsung fejlesztői konferenciájának kétségkívül legérdekesebb aspektusa az Infinity Flex Display bemutatása volt. A teljes terjedelmében 7,3 hüvelykes rugalmas OLED panel félbehajtva kulturált méretű, 4,3-as külső kijelzővel szerelt készüléket eredményez, amelyet hagyományos módon és felülettel lehet használni helyszűkében. Az új képernyőformátumokhoz - mert szenzorszigetes is lesz, ráadásul többféle - új felhasználói felületet is szerkesztettek, amelyet a gyári Android natívan támogatni szándékozik.


[+]

Computer History Museumban, Kaliforniában tegnap megtartott Android fejlesztői csúcson is a hajlítható kialakítást támogató rendszerről volt szó, amely a folyamatosságra fókuszál. A cél nyilván a tartalommegjelenítés kontinuitása, a különböző formátumú, képátlójú és felbontású panelek közötti azonnali szinkronizáció. Az új felületek lényege, hogy a kompakt megjelenítési módból különösebb átmenet nélkül legyen elérhető a kiterjesztett, nagyobb megjelenítőre optimalizált nézet. A Samsungon kívül a Huawei, az LG, a Xiaomi, az Oppo, a Lenovo és a Motorola is az összehajtható kialakításon dolgozik. A készülékek jövőre várhatóak.

Eddig így képzeltük az összehajtható mobilt.
Eddig így képzeltük az összehajtható mobilt. Az animáció a galériában tekinthető meg.

A Lenovo modellje már többször felbukkant, többek között videón is, bár láthatóan a gyártónak még vannak gondjai a megjelenítés minőségével. A Royole már előrendelhető modellje pedig inkább koncepciónak tűnik, mint életképes terméknek, a FlexPai viszont létezik és megvásárolható. Valószínűleg a Samsung fog bemutatni valóban funkcionális, hétköznapi, rendeltetésszerű használatra alkalmas verziót ebben a műfajban, DJ Koh is megígérte, hogy idén már tényleg. Bár konkrét időpont még nincsen, a szoftveres háttér már adott, és a Samsung logót is kétrét hajlították.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés