Decemberben bezár a HMD Connect szolgáltatása

Azoknak, akiknek élő előfizetésük van, december 15-ig van lehetőségük használni, a fennmaradó időszak árát pedig arányosan visszatéríti a HMD.

Két éve, 2020 tavaszán új Nokia okostelefonok mellett Connect néven egy adatcsomag-szolgáltatást is bemutatott a HMD. A HMD Connect lényege az volt, hogy adott összegért adatkapcsolatra képes SIM-kártyát vehetett a felhasználó, majd arra két hét alatt leforgalmazható adatmennyiséget vásárolt akkor, amikor szüksége volt rá valahol abban a 120 országban, ahol a szolgáltatás működött. Később a HMD Connect bővült eSIM-támogatással is.

Hirdetés

A HMD most weboldalán jelentette be, hogy 2022. december 15-től megszűnik a Connect. A HMD november 15-ig árusít adatcsomagokat, ezeket december 15-ig lehet felhasználni. Azok időarányos pénz visszatérítést kapnak, akinek hosszabb távú előfizetésük van és a lejárati dátum túlnyúlik a december 15-i bezáráson.


(forrás: HMD) [+]

Hivatalosan egyelőre nem indokolta meg a HMD, hogy miért döntöttek a szolgáltatás beszántása mellett. Vélhetően az áll a háttérben, hogy a 2020-as tavaszi indulás után esélye sem volt a koronavírus miatti lezárások alatt elterjednie és ismertté válnia a szolgáltatásnak a végfelhasználók között. Úgy tűnik, a HMD telekommunikációs szolgáltatásai közül a HMD Mobile továbbra is megmarad az Egyesült Királyságban üzemelő MVNO-ként és lefedi az EU területét, valamint a vállalati ügyfeleknek szánt szolgáltatások, köztük a HMD Connect Próval is tovább üzemelnek.

Előzmények

Hirdetés