Szolgáltatást is bemutatott tegnap a HMD

Az új Nokia modellek mellett adatcsomag-szolgáltatást is útnak indított a HMD.

A tegnapi bemutató sztárja nem meglepő módon ismét a Nokia Originals sorozatban debütáló Nokia 5310 volt, kevésbé a gyártó első 5G képes készüléke a Nokia 8.3 5G. A készülékek (Nokia 5310, 1.3, 5.3, 8.3 5G) mellett a HMD új szolgáltatást is bejelentett HMD Connect néven. A rendszer lényege, hogy a felhasználó adott összegért beszerez egy adatkapcsolatra alkalmas SIM kártyát, majd aktuális igényeinek megfelelően vásárol leforgalmazható adatmennyiséget, amely 14 napig érvényes a világ 120 országában.


[+]

Az adatcsomagok minden területen ugyanannyiba kerülnek, de az adat mennyisége az egyes zónákban vagy régiókban eltér. Az 1-es Zónában (Európa nagy része, USA, Kuvait, Malajzia etc.) ez 1 GB-ot jelent, a 2-es Zónában (Hong Kong, Tajvan, India, Japán, Oroszország, egyes dél-amerikai országok, Közép-Ázsia, egyes Afrikai országok stb.) 500 MB, a 3-as zónában pedig mindössze 250 MB (Brazília, Kína, Dél-Korea, Ukrajna, Feröer-szigetek, Grönland etc.). Az egyes zónákba sorolt ország részletes listáját itt érdemes böngészni.

A kezdő szett ára 19.95 euró, ami tartalmazza a SIM kártyát, 1 GB adatot, szállítási költséget és az adókat. A nemzetközi alap-adatcsomag 9.95 euró, minden további upgrade 5 euró, ami szintén két hétig érvényes. A kezdő csomagot jelenleg 40%-os kedvezménnyel lehet beszerezni, a promóció időtartamát viszont nem közölte a HMD, csak annyit, hogy az ajánlat limitált ideig lesz érvényben.

Azóta történt

  • A Nokia 6300-hoz is visszanyúlt a HMD

    Bemutatkozott a Nokia 125 és 150 (2020), utóbbi erősen hasonlít a márka egyik ismert korábbi modelljére. A hagyományos, nyomógombos mobilok egyszerű külsőt, 23 napos készenléti időt és elérhető árat tudnak felmutatni.

  • Decemberben bezár a HMD Connect szolgáltatása

    Azoknak, akiknek élő előfizetésük van, december 15-ig van lehetőségük használni, a fennmaradó időszak árát pedig arányosan visszatéríti a HMD.

Előzmények

Hirdetés