Csúszik az iPadOS 16 megjelenése

Az Apple megerősítette, hogy nem egyidőben startol idén az iOS és az iPadOS, a táblagépes rendszer később, egyből a 16.1-es verzióval kezd.

Hirdetés

Igaznak bizonyultak a korábbi pletykák, melyek szerint az Apple arrébb fogja tolni szeptemberről a publikus iPadOS megjelenését. Ez arra is enged következtetni, hogy az új, tizedik generációs iPad és az esetleges új iPad Pro is késik, ezzel kapcsolatban viszont természetesen semmit nem erősített meg a cég, csak a szoftverről nyilatkoztak egy kis marketingeset a Tech Crunch kérdésére.

Októberre csúsznak a tabletes újdonságok.
Októberre csúsznak a tabletes újdonságok. [+]

“Ez egy különlegesen nagy év az iPadOS számára. A kifejezetten az iPadhez tervezett extra funkciókkal rendelkező platform megadja a rugalmasságot ahhoz, hogy saját ütemezéssel jelenjen meg. Idén ősszel az iPadOS az iOS után, 16.1-es verzióként érkezik majd ingyenes szoftverfrissítésként.” — írta a cég. A tesztelők számára az első 16.1-es béta már elérhető az Apple fejlesztői oldaláról, az iPhone-ra és iPadre is fejlesztők azonban nem örülhetnek a csúszásnak, mivel az univerzális alkalmazások, melyek az iOS 16 és iPadOS 16 API-t is használják így nem tudnak majd egyszerre frissülni a telefonokon és a táblagépeken is. A megoldás pedig egyelőre az, hogy tolják az alkalmazások startját addig, amíg elérhető nem lesz a nyilvános iPadOS 16 is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés