Tényleg október 24-én érkezik az iPadOS 16.1

A tegnap bemutatott új iPadek már az új rendszerrel érkeznek a vásárlókhoz.

Hirdetés

Várakozás előzte meg az új iPadOS megjelenését, egy hónapnál is hosszabb csúszással érkezik a táblagépekre szánt rendszer, mint ahogy megjelent az iOS 16 a telefonokra. Ennek oka, hogy a tesztelők több hibával és nem megfelelően működő funkcióval találkoztak, mire az Apple úgy lépett, hogy eltolta a rendszert, s állítólag javították is például pont az ablakszerű megjelenítést biztosító Stage Manager multitasking funkciót.

Így néz majd ki a Stage Manager külső kijelzőre kötött iPad Próval.
Így néz majd ki a Stage Manager külső kijelzőre kötött iPad Próval. [+]

Október 18-án sajtóközleményben a cég bejelentette az M2-es lapkával szerelt iPad Pro modelleket és a tizedik generációs iPadet, mellette pedig hivatalos megjelenési dátumként október 24-ét jelölték meg az iPadOS 16.1 megjelenésének dátumaként. A három új táblagép már automatikusan a friss rendszerrel érkezik október 26-án az előrendelőkhöz és az első vásárlókhoz.

A 2018-as iPad Pro modellek és az M1-es iPad Air is képes lesz a Stage Manager kezelésére.
A 2018-as iPad Pro modellek és az M1-es iPad Air is képes lesz a Stage Manager kezelésére. [+]

Az iPadOS 16 az iOS 16 szinte összes újdonságát hozza, mellette pedig több iPadre szánt extrát: ilyen a kijelző kalibrálása, a Stage Manager átméretezhető ablakokkal és M1-es vagy újabb iPad Prók esetén külső kijelzők támogatásával, egyedi beállítások alkalmazásmenünként, plusz érkezik a natív időjárás app.

Az október 24-én megjelenő rendszer az összes iPad Pro, a harmadik generációs iPad Air és újabb, valamint az ötödik generációs iPad és iPad Mini, valamint ezeknél újabb táblagépekre lesz letölthető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés