Csúcstablet érkezett a Samsung műhelyéből

Bár a Note20 készülékpáros volt a mai Unpacked esemény fókuszában, az okostelefonok mellett táblagépeket is hozott a Samsung, méghozzá az igen jól sikerült Tab S6 utódjáról, illetve - mivel rögtön két eszközről van szó - utódjairól rántották le a leplet. Az újdonságok Tab S7 és Tab S7+ néven futnak, itt tehát megtartotta a gyártó a korábbi nevezéktant, pedig lehetett volna akár Tab S7 Ultra is a komolyabb tudású termék neve.


[+]

A két gép már méret kapcsán is eltér, a kisebbik 11 hüvelykes IPS kijelzőt kap, a Tab S7+ viszont 12,4 inchen mutatja meg a tartalmat AMOLED panelt használva. A külső kapcsán a legfontosabb változás a korábbi modellhez képest, hogy oldalra került a szelfikamera, ugyanis a Samsunghoz eljutó tapasztalatok alapján az emberek többet használják ezt fektetett módban, főleg a jelenlegi, otthoni munkavégzés köré szerveződő világban. Már csak azért is, mert természetesen mindkét modellhez elérhető csatlakoztatott gombsor is.


[+]

Továbbra is jár a termékekhez az S-Pen, amely állítólag sokkal jobban lesz elhelyezhető a termékek hátuljához tapasztva, variáltak kicsit az ablakkezelésen is, egyszerre három appot lehet kitenni egymás mellé úgy elosztva, hogy a fél képernyőt foglalja el a szerintünk legfontosabb alkalmazás, a másik kettő pedig a kijelző másik felé osztozkodik. Mindkét modell 120 Hz-es kijelzőt kap, amely a Note20 Ultrához hasonlóan adaptív frissítési módot használ, tehát maga szabályozza, hogy mikor van a 120 Hz-re szükség. Szintén közös, hogy elérhető a Samsung DeX interfész a szokásos One UI mellett, a Tab S6-tal szerzett tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy ezt a kezelőfelületet, főleg ekkora kijelzőn jobb használni, sokkal "PC-sebb", mint a telefonos vonalról származtatható One UI.

Mindkét masina Qualcomm chipsetet kapott, méghozzá a jelenlegi csúcsnak számító Snapdragon 865+ kerül beléjük. A nagyobbik modell kijelzőjének felbontása 2800 x 1752 pixel, a 11 hüvelykes kistesó 2560 x 1600 képpontot jelenít meg. Akkumulátor kapcsán 8000 mAh-ról beszélhetünk a Tab S7-nél, a nagyobbik táblagépről még nem közöltek adatot. Elöl 8 megapixeles a kamera, hátulra pedig mindkét gépen két lencse került: a 13 megapixeles főkamera mellett egy 5 megapixeles, nagylátószögű megoldás is elérhető. A Tab S7 498 grammot nyom, a nagyobbik eszköz 575 grammot mutat a mérlegen. Négy darab AKG Dolby Atmos hangszórót is kaptak a tabletek, amelyek támogatják a 45 wattos gyorstöltést is.

A kisebb készülék WiFi-only és 4G verzióban lesz kapható, itthon 128 GB méretű belső tárhellyel 260 ezer forinton nyit, a SIM-et fogadni képes változat 295 ezer forintba kerül majd. A Tab S7+ csak WiFi-re csatlakozó kivitele 335 ezer forintot kóstál, az 5G-vel felturbózott csúcsmodell (még mindig 128 GB tárhellyel) pedig 410 ezer forintos áron kerül a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés