Hirdetés

CES blog: Kihagytuk az év interjúját

Szerdán több interjúnk is le volt szervezve, többek között a Lenovo egyik termékdizájnerével is, aminek több szempontból is nagyon örültünk, főleg azért, mert a hazai ügynökség igen precízen megszervezte nekünk a találkozót egy bizonyos David Hillel, akiről egyébként lehet, hogy nagyon sokan tudják, hogy kicsoda, de nekünk fogalmunk sem volt és ami azt illeti, nem is néztünk utána, mert a levélben az szerepelt, hogy a termékdizájnért felel.

Giccsparádé vegasi módra
Giccsparádé vegasi módra

A történet nem indult simán, körülbelül egy órát kóvályogtunk a The Venetian nevű kaszinóhotelben, amiről emlékeim szerint tavaly már megírtuk, hogy milyen csodálatosan borzasztó, egy kis Velencét építettek fel a sivatag közepén, az épületben gondolázni is lehet, miközben olaszul énekel nekünk egy reneszánsz stílusban felöltözött mexikói tag. Ide eljutnunk is vagy egy óra volt, úgyhogy ahogy nőtt a megtett kilométerek száma, úgy kezdtünk el egyre keményebb kérdéseken gondolkodni az interjú kapcsán, a végén meg is állapodtunk Boggal, hogy a nyitókérdésem a következő lesz: a Lenovo a világ egyik vezető technológiai cégeként nem érzi-e irgalmatlanul gáznak, hogy a Sisley nevű készülékük dizájnját az iPhone-ról koppintották? Ez a dolog egyébként azóta is foglalkoztat, miért csinál ilyet egy egyébként jó termékekről híres cég?

Lenovo Sisley (S90)
Lenovo Sisley (S90)

Nagy nehezen megtaláltuk a Lenovo által kibérelt éttermet, ahol szintén várnunk kellett, ami nem javított a kedélyállapotunkon. Nem is rontott, nem akarunk állandóan kesergő újságíróknak látszani, akik nem tudják értékelni a jó dolgokat, de a történet szempontjából az a lényeg, hogy dög fáradtan vánszorogtunk oda David Hillhez és az interjút koordináló lenovós munkatárshoz, akik egyébként nagyon szimpatikus emberek voltak első látásra. Fel is tették a kérdést, hogy miről fogunk beszélgetni, én pedig egyből be is dobtam a Sisley dolgot, amire David Hill azt válaszolta, hogy gőze nincs, mi az a Sisley, nem ismeri a cég okostelefonjait. Meglepettségünket nem igazán tudtuk leplezni, a döbbenet mosoly formájában formált alakot az arcunkon, az asszisztens pedig egyből mondta, David egyébként csak a 100 milliomodik ThinkPad notebook kapcsán beszélgethet az újságírókkal, mire mondtam, hogy a Mobilarenának ez nem igazán vág a profiljába, illetve a ThinkPadeket csak egy kicsit ismerem jobban, mint David az okostelefonokat. Megpróbál szerezni valakit, jött a válasz a kollégától, mi meg ott maradtunk Daviddel beszélgetni az asztalnál.

Meg is kérdeztem, hogy akkor ő miért felel a cégnél, mondta, hogy a dizájnért, csak a ThinkPadek kapcsán. Visszakérdeztem, hogy kicsit konkretizálni tudjuk a területet, egyből kiderült hát, hogy ő tervezi őket. Mióta? Kb. 20 éve.

Erre természetesen nem tudtam máshogy reagálni, csak úgy, hogy egyből kértem egy közös képet, illetve elkezdtünk beszélgetni, kérdezett Magyarországról, mi kérdezgettük Amerikáról, majd közösen megállapítottuk, hogy Vegas minden szempontból egy borzalmas hely. Ahogy David Hill mondta: nem egy ThinkPad. Sajnos pár perc után visszajött a telkós dizájnert kereső ember, hogy nincs telkós dizájner a környéken, és mivel David továbbra is csak a 100 milliomodik ThinkPadről beszélgethetne, ezért érzékeny búcsút kell venniük tőlünk és nagyon sajnálják a dolgot. Mi hülyék pedig mosolyogva hagytuk el a helyiséget, hiszen találkozhattunk ezzel az emberrel, és csak percek múlva jutott eszünkbe, hogy a Prohardverre milyen jó lett volna egy ilyen interjú és erőszakosabbnak kellett volna lennünk. Egyébként szerintem elég nagy kommunikációs baklövés, hogy egy ilyen kaliberű emberrel csak egy téma kapcsán hagynak beszélgetni, pedig annyi mindenre fény derülhetett volna, már csak az is marha érdekes lett volna, ha megtudjuk, hogy milyen telefont használ, milyen tárgyakkal veszi magát körül, de valószínűleg a fórumban is felröppen majd pár kérdés. Öröm az ürömben, hogy a hazai ügynökség példásan reagált a helyzetre, remélhetőleg jövő ilyenkor is ők viszik majd a dolgokat itthon, és akkor kifejezetten David Hillt fogjuk kérni, kötetlen témában.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

Előzmények

  • 46 napos készenléti idő a Lenovo P70t-vel

    Az öthüvelykes képátló mellé 4000 milliamperórás akkumulátor és alacsony fogyasztású MediaTek rendszerchip járhat.

  • Lenovo Vibe X2 - négysávos országút

    A hathüvelykes Vibe Z2 Pro után egy kompakt méretű Lenovo csúcskészülék járt nálunk, amely rétegelt formatervével és remek rendszersebességével hívja fel magára a figyelmet.

  • Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló

    Eljött hazánkba a Lenovo alumíniumba burkolt óriása dual SIM foglalattal, optikai képstabilizátorral, gigászi akkumulátorral és két szoftveres felülettel, ráadásul a kijelző is brilliáns.

  • Lenovo S850 - fényezi magát

    A két SIM-es S850 a Lenovo egyik középkategóriába szánt darabja, amely üveg hátlappal és HD felbontású kijelzővel hívhatja fel magára a figyelmet.

Hirdetés