CES 2016: Lehullott a lepel a Cobalt palettáról

Hirdetés

A Power vonal mellett a Cobalt paletta is bemutatkozott a CES sajtónapján. Míg az előbbi az üzemidőre fókuszál, utóbbi célja, hogy a színes készülékek az alsó- és középkategóriába is beszivárogjanak. Mindkét Cobalt mobil Android 5.1-gyel van telepítve, támogatja a negyedik generációs hálózatokat, valamint kettő SIM-kártyát tud kezelni.


[+]

A duó kisebbig tagja az 50 Cobalt, mely egy 5 hüvelykes HD kijelzőt tartalmaz, IPS technológiával felvértezve. A motorháztető alatt egy Mediatek MT6535P lapka dolgozik, egy négymagos, magonként 1 GHz órajelű ARM Cortex-A53 processzort és egy MALI T720 MP3 grafikus gyorsítót tartalmaz. A RAM mérete 1 GB, a háttértár 8 GB-os, microSD-vel bővíthető. A 2 megapixeles előlapi fényképező mellé egy 8 emgapixeles hátlapi kamerát kapunk, utóbbi mellett egy LED villanó pihen. A várható ár 99 Euro, azaz extrák nélkül 31 ezer forint.

Az 55 Cobalt + már keményebb fából van faragva, a kijelző 5,5 hüvelykesre hízott, a felbontás viszont továbbra is csupán HD. A RAM mérete immár 2 GB, a memória kapacitása 16 GB, a hátlapi kamera pedig 13 megapixeles, ezeken kívül viszont megegyeznek a specifikációk. Az ár 149 Euro, ami járulékos költségek nélkül 47 ezer forintot jelent.

Utazásunkat az LG támogatta

Előzmények

Hirdetés