CES 2016: Kezünkben a Huawei Mate 8

A Huawei eseménynek a Mandalay Bay szálloda adott otthont, méghozzá egy elég méretes konferenciateremben. A sajtótájékoztatót Richard Yu CEO vezette fel, méghozzá a szokásos száraz adatokkal, statisztikákkal: 2015-ben a vállalat fogyasztói üzletága 20 milliárd dolláros forgalmat generált. Ugyanebben az évben több mint 100 millió készüléket szállítottak le, amivel a harmadik legjobb gyártóvá léptek elő a piacon. Részesedést tekintve Kínában 16,1, Spanyolországban 13,8, Peruban 25 százalékon állnak. Az ügyfél elégedettség értéke elérte a 89 százalékot, az Interbrand pedig beválasztotta a céget a száz legjobb közé, a legértékesebb vállalatok tekintetében immár a hetvenedik helyen állnak. Kevin Ho folytatta a sort, akinek elmondása szerint Mate7-et eddig 7 millióan választották.

Elég méretes a Huawei Mate 8
Elég méretes a Huawei Mate 8 [+]

És végre látható a Mate 8, amiről már előzetesen is azt ígérték, hogy többet mesélnek majd a CES-en. 6 hüvelykes kijelző, Full HD, 95 százalékos színszaturáció. A phablet 80,6 milliméter széles és 157,1 milliméter magas. A burkolat alatt a Kirin 950 SoC teljesít szolgálatot, 16 nanométeres FinFEET Plus gyártástechnológiával készült, a processzorban 4 x 2,3 és 4 x 1,8 GHz-es Cortex-A72 magok dolgoznak, a grafikus gyorsításért a Mali-T880 GPU felel.

A hátlapon egy 16 megapixeles kamera és egy ujjlenyomat-olvasó is látható
A hátlapon egy 16 megapixeles kamera és egy ujjlenyomat-olvasó is látható [+]

Elvileg két napos üzemidőt minden körülmények között kibír a mobil, 17 óra HD videolejátszás, 20 óra 4G-s böngészés lehetséges. Támogatott a gyorstöltés, 9V/2A, 30 perc alatt egy napos nyomkodásnyi idő pumpálható a telepbe. Az ujjlenyomat-olvasó még gyorsabb lett, lehet használni applikációk, képek, videók és dokumentumok zárolására, a szenzor megérintésével is tud exponálni a kamera, fogadhatjuk ezzel a módszerrel a hívásokat. Ráfeküdtek a mikrofonokra, így elvileg 3 méterről és 120 fokos szögből is megfelelő minőségű hangfelvételek készíthetők, az eszköz felismeri, hogy ki milyen távolságból beszél. A koppintással a képernyőkép egy részét ki lehet vágni, plusz arra is használható, hogy a weboldalakat egy nagy fotóként elmentsük. A Mate 8 a mostanság divatos módszert alkalmazza: vagy két nanoSIM-et teszünk bele, vagy egy nanoSIM-et és egy microSD-t.

Meglehetősen vékony és elegáns
Meglehetősen vékony és elegáns [+]

A kamera optikai képstabilizátort kapott, ami a 1,5 fokos mozgásokat képes ellensúlyozni. Az f/2.0 rekeszértékű Sony IMX298 szenzor 16 megapixeles felvételeket és 4K felbontású videókat képes készíteni, van PDAF autofókusz, 1/1374 másodperc alatt képest exponálni, lehet hosszú záridőt választani. Lesz barna szín is, ami egész vagányul néz ki, az akkumulátor 4000 mAh kapacitású. A 3 GB RAM-os / 32 GB adattárolós változat 599, a 4/64 GB-os variáns pedig 699 euróba fog kerülni. Itthon már január végétől elérhető lesz ezüst és szürke színekben, a Huawei hazai képviselete szerint 10 forinttal a 200 000 forintos lélektani határ alá fogják árazni.

Utazásunkat az LG támogatta

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei MediaPad M2 8.0 - hangzatos ajánlat

    Komoly előrelépés az M2 a Huawei táblagépes felhozatalában, és nemcsak a kijelzőfelbontás nagyobb vagy a rendszersebesség fürgébb, a sztereó hangszórók is tisztábban szólnak.

Hirdetés