Céleszközökkel segíti a navigációt a Fujitsu Siemens

A Fujitsu Siemens Pocket Loox kéziszámítógépeinek N és T sorozatával már bizonyította, hogy felismerte a mind népszerűbbé váló GPS helymeghatározó rendszer jelentőségét, és hamarosan az N100-as szériával korlátozottabb funkcionalitású, egyszersmind olcsóbb, elsősorban a navigációra kihegyezett készülékeket ad a felhasználók kezébe. Az újkeletű betűszóval PNA-nak (personal navigation assistant) nevezett eszköz mindössze 89 x 62 x 16 mm méretű, 110 gramm tömegű, és magában foglalja a SiRFstar III GPS modulon kívül a vételhez szükséges antennát is.

A Windows CE 5.0 Core Version operációs rendszerre alapozó készülék egyszerű menürendszerrel szolgál: az első pont a navigációs alkalmazást nyitja meg, a második az MP3, WMA és AAC formátumokat kezelő zenelejátszóhoz vezet, a harmadik kisebb alkalmazásokat, például játékokat, számológépet, világórát foglal magában, míg az utolsóban a beállításokra nyílik mód. A PNA-hoz – legalábbis Nyugat-Európában – a Navigon 37 országot fedő MobileNavigator 6 navigációs szoftverét mellékelik, melynek teljes anyaga DVD-n található, erről lehet áttölteni a szükséges térképeket a készülékre, illetve egy miniSD memóriakártyára.

A Pocket Loox N100-as széria két modellel kerül piacra. Az N100 és az N110 egyaránt 300 MHz-es Samsung processzort, 64 MB RAM-ot és egy 2,8 hüvelykes, 65 ezer színű, 240x320 pixel felbontású TFT kijelzőt kap. A nagyobb típusba emellett 2 GB beépített flashmemória is kerül. Mindkettő rendelkezik hangszóróval, fejhallgató-kimenettel, USB 1.1 csatlakozási lehetőséggel; akkumuláturuk kapacitása 1100 mAh. A gyártó egyebek mellett autós tartót és tápadaptert, hálózati adaptert, USB-kábelt, cseréhető előlapokat, valamint a kisebbik modellhez egy miniSD kártyát is mellékel. Az opcionális tartozékok között például külső antenna és a dugók elkerülését segítő Traffic Message Channel (TMC) modul szerepel. A Pocket Loox N100-asok kezdőára 299 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés