Acer: előtérben a navigáció

Az Acer GPS-vevővel egybeépített, navigációs rendszerként is használható n35 kéziszámítógépének sikerén felbuzdulva piacra dobta a Portable Navigator d100-at. Az új készüléknél változtattak a megközelítésen, és az autókban használt eszközök jellegzetességeit tolták előtérbe mind a formaterv, mind a tudás terén – ezzel együtt néhány fontosabb PDA-funkcióról sem kell lemondania a felhasználónak.

Hirdetés

Az integrált GPS-vevővel rendelkező d100 szériatartozéka az autós konzol és tápcsatlakozó, és természetesen navigációs szoftver is jár hozzá, melynek típusa országonként eltérő lehet. A követendő útvonalat egy 3,5 colos, napsütésben is jól olvasható, 65 ezer színű, 320x240 pixel felbontású kijelző mutatja, és a beépített hangszóró (vagy csatlakoztatott fejhallgató) is tolmácsolja. A SiRF StarII LP (XTRAC v2) vevőegység 12 csatornás, a belső antenna helyett opcionálisan külső is használható.

A készülék a Windows CE .NET 4.2 operációs rendszerre és egy 266 MHz-es ARM920T processzorra épül; a rendszermemória mérete 64 MB, melyet 32 MB flash ROM egészít ki. Az SD/MMC foglalatba legfeljebb 2 GB kapacitású memóriakártyák illeszthetők. A d100 MP3-lejátszóval, képnézegető programmal és – MS Outlookkal szinkronizálható – címjegyzékkel is szolgál, de a PDA-k esetében megszokott gazdagabb funkcionalitásról itt le kell mondani.

Az eszköz 300 grammot nyom, mérete 9,8 x 11,3 x 5 cm, Li-ion akkumulátora lekapcsolt háttérvilágításnál 10 órányi működést biztosít. Számítógépre USB porton keresztül kapcsolható. A Portable Navigator d100 ára az európai webáruházakban igen tág határok között mozog, 360-450 euróért kínálják megvételre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés