2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Fujitsu-Siemens T830 - Babszem Jankó

Óriási méretekkel, de babszemnyi gombokkal ellátott Fujitsu-Siemens öszvér járt a szerkesztőségünkben.

Külső

Hatalmas méretekkel rendelkező – hogy aktuális szavakkal éljek: böszmenagy – PDA-telefon kombó járt a szerkesztőségünkben csaknem egy héten keresztül. Akik látták, általában az első mobiljaik egyikére asszociáltak, így sokszor kaptam vicces megjegyzéseket is, de az tény, hogy a nyolcadik kerületben is bátrabban járkál az ember egy ilyennel, ugyanis jó nagyot lehet vele ütni. 126 x 64 x 21 milliméteres méret, illetve 190 gramm az, amivel meg kell birkóznia annak, aki úgy dönt, hogy neki bizony a Fujitsu tenyérgépe az álma. Én birkóztam vele néhány napig, és sikerült is kétvállra fektetnem, de erről majd később.

Az átlag felhasználónak először a kijelző felett megjelenő elhúzható kamerafedő fog szemet szúrni, amely a második kamerát rejti, és valóban hangsúlyos pontja az egész formatervnek, azonban kezdjük kicsit lentebb a vizsgálgatást. A gombokra érdemes fókuszálni. Mármint nagyítóval. Komolyan mondom, hogy aki ekkora gombokat alkotott, azt arra kényszeríteném, hogy a teljes Háború és Békét ezen gépelje le. Annyira kicsire sikerültek ugyanis, hogy én gyakorlatilag csak az ujjam hegyével tudtam bökdösni őket, vagy a kézülékhez adot stylussal. Apropó stylus. Szokatlan formájúra sikeredett. Kicsit olyan, mintha egy normál méretűn átment volna az úthenger, és lelapította volna. Erősen szokni kell a használatát, ugyanis formabontó mivolta nem a kezelhetőségre dolgozik.

A készülék bal oldalán egy görgő található, akárcsak a Sony Ericsson modelljeiben. Azonban itt kicsit nehezebben használható, ugyanis ugye nem csak két, hanem 4 irányban is scrollozhatunk az ablakokon belül. A start menüben még csak-csak beválik, de egyébként használhatatlan.

A készülék összhatása egyébként valóban emlékeztet egy Fujitsu-Siemens laptopra, de ez sajnos fájó emlékeket pedzeget bennem, ugyanis egy ilyen loptak el tőlünk. Az egész telefon műanyagból készült, amit mindenhol sötét, vagy világosszürkére festettek, így kicsit kételkedem a tartósságában, de reméljük nem lesz igazam. A bal oldalon lapul a kamera gyorsgombja, míg a jobbon a hangüzeneteké, valamint az SD kártya slotja. Alul miniUSB csatlakozó, és GPS antennabemenet, felül pedig minjack található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​et​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.