Íme, néhány aktuális érdekesség az okostelefon-piacról

A harmadik negyedéves adatokról csinált érdekes infografikákat a Counterpoint.

Több ízben írtunk már a harmadik mobilpiaci negyedévről, volt szó a népszerű eszközökről, a Realme indiai térhódításáról, a Xiaomi sikereiről, és a Samsung számairól is, ám még mielőtt kiderülne, hogy mit hoz az ünnepi időszak, a Counterpoint mutatott néhány egyéb érdekességet is 2020 Q3-ról.


Kattintásra galéria nyílik! [+]

A cég elemzéséből kiderül, hogy a koronavírus első hulláma leginkább a második negyedévre volt drasztikus hatással, így negyedéves távlatban 32%-os fejlődést hozott a harmadik, persze ez csak afféle érdekesség, hiszen reálisan ezeket az egymást követő negyedéveket egymáshoz aránylag ritkán hasonlítják, inkább az előző évek azonos időszakait vizsgálják: ebben a kontextusban már annak is örülhetünk, hogy nem drámai a visszaesés, 2019 Q3-hoz képest 4%-os piaccsökkenést hozott 2020 Q3, ez 366 millió leszállított okostelefont jelent.


[+]

Azt már láttuk, hogy a Samsung nagyot tarolt mindenhol, jelenleg ők mondhatják el magukról egyedül, hogy minden piaci régióban a top 5 márka közt szerepelnek, hármat ezek közül (Európa, Közel-Kelet és Latin-Amerika) toronymagasan vezetnek is.


[+]

A Huawei az ázsiai piacot tudja uralni, de nagyon szoros versenyben ott van mögötte a Xiaomi, a Vivo és az Oppo is, ráadásul ha ez utóbbi kettőt BBK-csoportként értelmeznénk, akkor már bőven nem is lenne a csúcson a Huawei. Az Apple stabilan uralja Észak-Amerikát, nagyon jók Európában is, viszont az ázsiai, közel-keleti és latin-amerikai régiókban még a legerősebb 5 közé sem tudtak bejutni iPhone-jaikkal.


[+]

A hagyományos mobiltelefonok piaca jóval szűkösebb az okosakénál, 2020 harmadik negyedévében összesen 74 millió ilyen készüléket szállítottak le. Joggal gondolhatnánk, hogy az aránylag széles választék, illetve ahagyományok miatt a HMD-Nokia uralkodik ezen a területen, de valójában ez csak Európára igaz, globálisan nézve egy számunkra kevésbé ismert márka, a többek közt Indiában nagyon sikeres iTel vezet, méghozzá nem is elhanyagolható mértékben. Mögöttük második a már említett Nokia, majd jön a Tecno, a Samsung és a Lava. Európában egyébként az Alcatel, a Doro és a Bright&Quick márkaneveket említik még meg az elemzők.

Azóta történt

Előzmények

  • Karácsonyi telefonajánló 2020

    Nem volt egy vidám év az idei, de mobilos fronton nem álltak le a dolgok, számtalan új termék lépett piacra, megmutatjuk a legjobb vételeket az ünnepek előtt.

  • Honor 9S néven is vehetünk Huawei Y5p-t

    A két brand esetében nem ritka a névcserés támadás, a Honor 9S esetében sem új készülékről van szó.

  • Modellt állt a Motorola Razr (2020)

    Sok új információra egyelőre sajnos nem derült fény, de egy fényképező összegyűjtötte az idei Motorola Razrről visszaverődő fényt.

  • Alcatel 1S (2020) - ne add lejjebb!

    Az Alcatel abszolút belépő szintű modellje lényegében egy 3L, csak azzal a különbséggel, hogy az 3L sokkal jobban megéri. Leginkább a csekély árkülönbözet fényében.

Hirdetés