BKK közlekedési információk a Waze-en

A Waze a világ egyik legnépszerűbb közösségi útvonaltervező alkalmazása, amely Budapesten is több tízezer járművezető adatai alapján nyújt pillanatnyi információt a forgalomról, a lezárásokról, a balesetekről vagy a javasolt elkerülőutakról. A BKK a FUTAR szolgálattal már jelezte, hogy komolyan veszi a fővárosi tömegközlekedés információinak pontos nyomon követését és megosztását, éppen ezért az összes busz és villamos (kivéve jelenleg a 4-es és 6-os villamosokat) fel lettek szerelve GPS antennákkal, a városban több száz kijelző nyújt élő érkezési részleteket és figyelmeztetéseket, készült app a három népszerű mobilplatformra, illetve az adatok a futar.bkk.hu címek is elérhetők.

A BKK honlapján a közúti közlekedés információi is elérhetők, így a tervezett vagy aktuális lezárási és terelési adatok, márpedig ezekről a BKK előbb értesül, mint a közösség, éppen ezért jó hír, hogy a Közlekedési Központ csatlakozott a Waze-hez, és adatai megjelennek az alkalmazás térképén. A BKK élő információi ugyanígy részét képezik a Waze adatbázisának és az útvonaltervezés során is figyelembe veszi az applikáció azokat.

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: BKK FUTÁR

    Megérkezett a BKK menetrendeket, útvonaltervezést és a tömegközlekedési járművek pozícióját élőben mutató applikációja, amely iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra is letölthető.

  • Alkalmazásbemutató: BKK Info

    Kezdetnek már ez is bőven elég hasznos, de a BKK azt mondta, hogy később a FUTÁR adatai is elérhetők lesznek az alkalmazásban.

  • Waze - a közösségi navigáció

    A felhasználói közösség fejleszti, csiszolgatja, az Apple pedig szemet vetett rá. A Waze egy ingyenes navigációs szoftver sok ötlettel és apró hibákkal.

Hirdetés