Megjött a Waze Windows Phone platformra is

A Waze egyre népszerűbb, mi még akkor foglalkoztunk vele részletesebben, amikor a Google nem tette rá a kezét. Nem mintha ez óriási baj lenne, a két navigációs szolgáltatás egyre többet merít egymás funkcióiból, a Maps már a Waze által kapott közlekedési információkra is építve tervez útvonalat. A közösségi navigációs szoftver egyik legfájóbb hiányossága a házszámok nélkülözése volt, a napokban azonban már Budapesten autózók tapasztalhatták, hogy ez a probléma megszűnt.

A Waze hazai közösségétől megtudtuk, hogy a fővárosi adatbázis fejlődését követően természetesen az ország más pontjain is folyamatosan jelennek meg a térképen a házszámok. Ha pedig alapból még nem tudná a keresett területen a térkép, hogy hová esik a házszám, akkor a keresési találatok alsó sorában levő "G" (azaz Google) ikonra kattintva a Mapsben tárolt házszám alapján jön vissza a találat. Ennél is jobb hír azonban, hogy november 20-án megjelent a Waze a Microsoft Windows Phone 8-as készülékekre is, ingyenesen letölthető a Marketplace-ről a szoftver.

A jelenleg 3.7.6-os verziónál tartó Waze már támogatja a hang alapú keresést is, a közösségi térképszerkesztésnek és az állandó online kapcsolatnak hála nagyon pontos közlekedési információkat és folyamatosan friss térképet kapunk. A Waze igen takarékosan bánik az adatforgalommal is, az EU-ban zajló adatroaming-forradalom ma már lehetőséget biztosít arra is, hogy külföldön se okozzon többletköltséget a Waze használata.

A Windows Phone 8-as platformra megjött verzió nagyon hasonlít a már sokak által ismert, androidos programra, ám egyelőre még nem tökéletes a működés. Nem a navigáció mikéntjével és a stabilitással van gond, hanem az akkumulátoros üzemidővel, több fórumon is arról panaszkodnak a felhasználók, hogy a kelleténél jobban megdolgoztatja a telepet a Waze, még autós töltőt használva is gyorsan le tud merülni a telefonunk. Állítólag ez elsősorban a Microsoft oldaláról igényel javítást, reméljük, hogy erre a problémára hamar megérkezik a frissítés.

Azóta történt

Előzmények

  • Waze - a közösségi navigáció

    A felhasználói közösség fejleszti, csiszolgatja, az Apple pedig szemet vetett rá. A Waze egy ingyenes navigációs szoftver sok ötlettel és apró hibákkal.

Hirdetés