Bivalyerős lett a Tegra K1

A hordozható eszközök számítási teljesítménye az elmúlt évek során robbanásszerű fejlődésen esett át, mely tendencia jól láthatóan idén is folytatódik. Az NVIDIA által frissen bemutatott Tegra K1 elsősorban grafika terén ígér jelentős előrelépést, hiszen a PC világban már bejáratott Kepler architektúra átültetésével a 192 feldolgozóegység konzolszerű teljesítményt ígér a tenyérnyi eszközökben.

A Tom's Hardware által górcső alá vett Lenovo ThinkVision 28 első teszteredményei igencsak biztatóak. A 3DMark eredményeiből jól látszik, hogy a magasabb órajelen futó négy plusz egy Cortex-A15 mag nagyjából 10 százalékos előnyt jelent a jelenlegi legerősebb processzorokhoz képest, ám az igazi előny a grafikus teljesítményben látható.

A GFXBench v2.7 alant látható eredményeinek összehasonlításakor a vörös sávval jelölt, azonos felbontáson mért eredményeket célszerű figyelembe venni, hiszen a Lenovo készülékének 3840 x 2160 képpontos kijelzője a konkurens modellek felbontásának többszöröse. A Tegra K1 az Apple legfürgébb megoldásánál 77, a Snapdragon 800-nál 108, a Tegra 4-nél pedig 140 százalékkal bizonyult fürgébbnek, ráadásul mindez az OpenGL 4.4 lehetőségeinek kiaknázása nélkül. Fontos megjegyezni azonban, hogy az új processzor hőleadásáról és fogyasztásáról egyelőre nincsenek konkrét mérések, de az NVIDIA állítása szerint a Quaclomm megoldásával azonos régióban mozog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés